Evenimentele săptămânii Înapoi

Cel mai nou album semnat Bryn Terfel difuzat la Opera și vedetele ei

Publicat: joi, 17 Ianuarie 2019 , ora 15.13

După o absență de cinci ani, Sir Bryn Terfel a revenit în studio pentru a imprima un nou album. Rezultatul, intitulat Dreams and songs, a apărut în 19 octombrie 2018 și conține câteva dintre melodiile preferate ale faimosului bas-bariton, cu orchestrații noi. Invitați să cânte împreună cu Terfel sunt artiști renumiți, atât din lumea muzicii clasice - tenorul Joseph Calleja și soprana Danielle de Niese - cât și din afara ei - actorii Emma Thompson, Rob Brydon, cântăreața Katherine Jenkins și actorul și cântărețul Alfie Boe.

Celebrul bas-bariton se bucură de o minunată carieră, extinsă dincolo de limitele operei. Iubitorii acestui gen l-au admirat în numeroase partituri, printre rolurile pe care și-a pus amprenta numărându-se Scarpia din Tosca de Puccini, Hans Sachs din Maeștrii cântăreți din Nürnberg, Wotan din Inelul Nibelungului de Richard Wagner și Boris Godunov din opera omonimă a lui Modest Mussorgski. Însă Bryn Terfel apare pe scenă nu numai în operă, ci și în teatru muzical, ca interpret de cântece folclorice galeze și piese din repertoriul clasic lejer.

Noul album este unul cross-over, lansat pe piață de casa de discuri Deutsche Grammophon și conține, între altele, duete din Sweeney Todd și Fiddler on the Roof (Scripcarul pe acoperiș), o selecție de cântece comice și piese pe care de obicei artistul le oferă ca bis în recitalurile sale; materialul discografic cuprinde și o piesă nouă, scrisă special pentru acest proiect de Karl Jenkins, care aduce, cu acest prilej, un omagiu poetului galez Hedd Wyn, ucis în primul război mondial.

În săptămâna 21 - 25 ianuarie 2019 ascultați cel mai nou album al lui Bryn Terfel, pe parcursul a cinci episoade. De luni până vineri de la ora 11.00 în rubrica Opera și vedetele ei din cadrul emisiunii Arpeggio.

Irina Cristina Vasilescu