Agenda de concert Înapoi

'Călătoria muzicală a Domnului Goe', unul dintre cele mai frumoase spectacole educative din România, începe în luna Aprilie

Publicat: miercuri, 3 Aprilie 2019 , ora 12.43

Călătoria muzicală a Domnului Goe este un proiect original Alumnus Club UNESCO dedicat elevilor din școlilor gimnaziale, ce le permite acestora să exploreze într-un mod inedit operele lui Ion Luca Caragiale. Proiectul se va desfășura în 8-11 aprilie în Târgoviște, Pitești, Alexandria și Călărași.

Spectacolul este interactiv și reprezintă o oportunitate extraordinară pentru copiii din clasele 0-4 de a descoperi universul lui Caragiale într-un mod original. Spectacolul este special creat pentru cei mici și vine în completarea programei școlare.

Aflat în regia lui Iulian Sandu, spectacolul va conține fragmente din operele Vizită, Domnul Goe, Două loturi, Bubico și Pedagog de școală nouă prezentate pe muzica compozitorului Sorin Oancea. Artiștii Gianina Sion, Mihai Paun, Luminița Vologa. Isabela Oancea și Iulian Sandu vor interacționa constant cu micii spectatorii, le vor prezenta informații despre viața și operele lui Ion Luca Caragiale și îi vor implica pe copii în diverse jocuri interactive astfel încât aceștia să asimileze noile informații în cel mai plăcut mod posibil.

Spectacolul se va desfășura în premieră în luna aprilie în Târgoviște la Liceul de Arte Bălașa Doamna (8 aprilie), în Pitești la Școala Generală Tudor Arghezi (9 aprilie), în Alexandria la Școala Gimnazială Nr. 5 (10 aprilie) și în Călărași la Școala Generală 11 Tudor Vladimirescu (11 aprilie).

Proiectul este finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național iar Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Alumnus Club UNESCO a fost infiintata in anul 2000 si pe parcursul celor 17 ani de activitate neintrerupta a implementat numeroase proiecte educationale, majoritatea adresate in exclusivitate tinerilor si copiilor.