Actualitatea internațională Înapoi

Bursa Constantin Silvestri - nouă sesiune de înscrieri

Publicat: luni, 23 Ianuarie 2017 , ora 16.52

Se apropie data limită pentru înscrierea în vederii obținerii Bursei Silvestri, ce le permite tinerilor muzicieni români să-și continue studiile în Marea Britanie. Bursele Constantin Silvestri, inițiate de pianista Anda Anastasescu, se acordă în fiecare an începând din 1998, 28 fiind numărul celor care au beneficiat de acestea până în prezent.  În momentul de față, bursa înseamnă un întreg an de studii la Școala Mary Erskine - Stewart Melville din Edinburg. Se pot înscrie elevii cu vârsta de 16 ani care studiază oricare dintre instrumentele clasice abordate în sistemul românesc de educație muzicală. Bursa este academico-muzicală, integrală și acoperă inclusiv cheltuielile de deplasare pentru petrecerea vacanțelor în România.

Prima selectie se face pe baza formularului de cerere și a unei înregistrări audio. Elevii selectați sunt apoi invitați la Edinburg în vederea interviului (demers pentru care școala acoperă cheltuielile implicate). Data limită pentru trimiterea formularului de înscriere în concurs este 24 februarie 2017. Elevii trebuie să cunoască foarte bine limba engleză. Inscrierea la concurs se face gratuit.  

Majoritatea bursierilor Silvestri și-au continuat studiile la academii de muzică din Marea britanie, după care au ales fie să se reîntoarcă in România, fie să activeze în Marea Britanie ca interpreți sau profesori.

Informații complete găsiți accesând site-ul https://www.esms.org.uk. 

Ștefan Costache