Recomandări Înapoi

Baritonul Dmitri Hvorostovsky sărbătorit la 'Opera și vedetele ei', 16 octombrie

Publicat: vineri, 13 Octombrie 2017 , ora 10.33

55 de ani împliniți luni, 16 octombrie 2017, și trei decenii sub reflectoarele celor mai importante teatre lirice ale lumii. "Expresul siberian", cum l-au supranumit jurnaliștii pe baritonul Dmitri Hvorostovsky, și-a început ascensiunea internațională în anul 1989 când a câștigat una dintre cele mai râvnite competiții de canto - "Singer of the world". "…A venit, a cântat, a câștigat…" - a scris atunci presa despre tânărul în vârstă de 27 de ani care a cucerit, apoi, publicul Operei Covent Garden din Londra, Operelor de Stat din Berlin și Viena, Teatrelor Scala din Milano și Colon din Buenos Aires.

Artistul care a cântat la Met în aproape 200 de spectacole de la debutul său în 1995, a anunțat, în urmă cu doi ani, că are o tumoare pe creier. De atunci a dat câteva spectacole memorabile, dar în decembrie 2017 a anunțat că se retrage din toate spectacolele de operă pe o perioadă nedeterminată. "Să cânt înseamnă viața mea, și vreau să continui să aduc bucurie în lume" - a spus atunci Dmitri Hvorostovsky precizând totodată că va continua să apară în concerte și recitaluri și să înregistreze albume. În 8 mai într-o apariție surpriză în Gala Operei Metropolitan la a 50-a aniversare, Hvorostovsky a fost aplaudat minute în șir pentru interpretarea ariei "Cortigiani, vil razza dannata" din opera "Rigoletto" de Giuseppe Verdi. De curând Delos Music a anunțat pentru 10 noiembrie 2017 lansarea oficială cu albumul "Rigoletto", prima înregistrare integrală a operei verdiene realizate de Dmitri Hvorostovsky.

În "Rigoletto", dar și în "Lucia di Lammermoor" de Donizetti și "Evgheni Oneghin" de Ceaikovski îl urmăriți luni, 16 octombrie, pe Dmitri Hvorostovsky la Opera și vedetele ei, începând cu ora 11.00.

Jeanine Costache