Recomandări Înapoi

Auditorumul Casa Radio din Paris - scena 'Concertelor de 5 stele', 13-22 noiembrie 2017

Publicat: vineri, 17 Noiembrie 2017 , ora 11.01

Un serial de 8 înregistrări din stagiunea 2015-2016 a noului Auditorium al Casei Radio din Paris: Orchestra Filarmonică Radio-France, Orchestra Națională a Franței, Corul mixt și Corul de copii Radio-France sunt cele patru ansambluri permanente ale radiodifuziunii franceze care concertează în această monumentală arenă a muzicii din inima Parisului.

Fie că ai curiozitatea să asiști la realizarea unei emisiuni, sau dorești să participi la un atelier de inițiere în muzica clasică, dar mai ales dacă dorești să asiști la un concert simfonic, sau să intri în culisele realizării acestuia participând la una dintre repetițiile Illico, Casa Radio din Paris este deschisă unui public larg. De la legendarul studio 104, cunoscut și drept Sala Olivier Messiaen, la noul Auditorium care reunește fostele studiouri 102 și 103, Radio France încearcă să își reinventeze oferta pentru public în fiecare stagiune.

Construită de Henri Bernard în 1963, celebra clădire albă, inelară, de lângă Turnul Eiffel, Casa Radio a fost supusă unor renovări capitale începând cu anul 2005, fiind inaugurat în 2014 noul Auditorium, de 1461 de locuri, care păstrează construcția circulară după modelul Filarmonicii din Berlin. Acustica remarcabilă a noului Auditorium, îmbrăcat în lemn de cireș, este opera lui Yasuhisa Toyota, unul dintre cele mai sonore nume de acusticieni ai zilelor noastre, un 'sculptor al sunetelor', cum îl numeau cronicarii The Los Angeles Times, în urma unui alt major proiect al său, Walt Disney Hall din Los Angeles.

Vă invit să ascultăm la Radio România Muzical, într-un serial de 8 ediții ale emisiunii Concerte de 5 stele, selecțiuni din cele mai bune concerte live ale stagiunii 2015-2016, între 13 și 22 noiembrie 2017, în fiecare după amiază în jurul orei 15:30!


Ana Voinescu