Cronici Înapoi

AUDIO. Ziua internațională a copilului sărbătorită la Sala Radio

Publicat: luni, 4 Iunie 2018 , ora 11.53

"Am venit să văd copiii cum cântă la spectacol la Corul Radio."

De 1 iunie, Radio România a oferit în dar celor mici, dar și celor mari un concert educativ. Intrarea a fost liberă, așa că mulți copii au venit la un concert care, cel puțin din punct de muzical, a fost extrem de interesant, antrenant și accesibil: de la Mica serenadă a lui Mozart sau fragmente din Anotimpurile lui Vivaldi, până la partituri din musicaluri celebre ca "Mary Poppins", "Sunetul Muzicii" sau "Veronica". Recunosc, pentru o clipă m-am simțit și eu copil și m-am bucurat, alături de cei aflați în sală, de magia muzicii oferită de protagoniști pe măsură: Orchestra de Cameră Radio, violonista Cristina Anghelescu și de ansamblul Radio România care se bucură deja de o mare popularitate printre micii spectatori - Corul de Copii Radio. Și dacă am avut parte de un concert lecție, atunci nu putea fi decât un eveniment interactiv moderat de dirijorul Constantin Adrian Grigore:

"Astăzi v-am pregătit un concert special și cred că o să vă placă. Un concert dedicat vouă pentru că, nu-i așa, astăzi este ziua voastră."

"A fost foarte frumos!"

"Copii care cântă foarte bine, drăguț."

"Mi-a plăcut Corul de Copii. Aș vrea și eu să cânt în cor."

Micii melomani au fost încântați, au avut posibilatea să urce pe scenă alături de artiști, să dirijeze și să participe împreună cu membrii Corului de Copii Radio la cel mai apreciat proiect pe care aceștia l-au prezentat în această primăvară - concertul "Sound of... musical".

Reportaj realizat de Jeanine Costache