Cronici Înapoi

AUDIO. 'The Nutcracker and I' ajunge în România

Publicat: luni, 4 Iunie 2018 , ora 15.19

Astăzi, 4 iunie 2018, în spațiul elegant oferit de Rezidența BRD Scena9, din Strada Ion Luca Caragiale nr. 32, a avut loc conferința de presă care a anunțat Turneul internațional 'The Nutcracker and I', prezentat de pianista Alexandra Dariescu. Conceptul, mai mult decât un simplu recital pianistic, îmbină muzica lui Ceaikovski, prezentată în priză directă, cu dans și animație realizată cu cele mai noi tehnologii. De altfel, Alexandra Dariescu ne-a purtat prin întreg procesul de conturare a acestui proiect, care și-a avut premiera anul trecut la Barbican Hall din Londra. Am văzut cum a luat naștere minunata animație pusă la punct de echipa Yeast Culture, de la schițele personajelor și până la preluarea mișcării date de balerini.

Turneul internațional va începe în România, în perioada 16-26 noiembrie, cu reprezentații la Iași, Cluj, București și alte localități, iar apoi se va extinde în întreaga Europă. Alături de Alexandra Dariescu o veți putea urmări pe scenă pe balerina Désirée Ballantyne, interacționând cu personajele de basm. Mai mult, proiectul 'The Nutcracker and I' va fi dublat și de apariția unei cărți audio, prezentată în premieră astăzi.

La conferința de presă au luat cuvântul Liliana Staicu, director Radio România Muzical și director al Orchestrelor și Corurilor Radio, Flavia Popa, reprezentant BRD și pianista Alexandra Dariescu, bineînțeles. Iată câteva extrase de la conferință:

Liliana Staicu:
"Aș vrea să vă spun că în perioada în care a fost conceput acest proiect am vorbit de câteva ori cu Alexandra și știu toate gândurile, toate frământările, toate neliniștile, dar și pasiunea și sufletul pe care le-a pus în realizarea acestui proiect și de aceea rezultatul este atât de emoționant."

Flavia Popa:
"Am visat împreună cu Alexandra într-o zi la asta și visul pare că printr-o magie... bagheta zânei a reușit să transforme visul ăla într-o realitate. Și suntem azi aici să anunțăm lansarea, cel puțin pentru România, unui proiect de suflet care cred eu că va aveam impact asupra tinerei generații pentru că asta ne propunem. Alexandra nu numai că este un om minunat, dar este și o tânără întreprinzătoare aș zice eu, cu o idee novativă..."

Alexandra Dariescu:
"Așa de mult mă bucur că venim și în România ca parte din acest turneu mondial! Va fi minunat să vin în cinci orașe din întreaga Românie și să prezentăm acest proiect în teatrele naționale. Mă bucur din suflet și de-abia aștept să întâlnesc tot publicul de peste tot. Este primul meu turneu în România, așa că sunt sigură că va fi ceva special!"

Reportaj realizat de Radu Mihalache