Interviuri Înapoi

AUDIO. Summer Music Academy Sinaia, o nouă ediție – Interviu cu Luigi Gageos

Publicat: marți, 17 Iulie 2018 , ora 12.03

În perioada 11 – 24 iulie 2018 se derulează  Summer Music Academy Sinaia, ediția cu numărul 7, eveniment organizat de jmEvents. Mai multe detalii am aflat de la Luigi Gageos, președinte jmEvents.

EUROPAfest Summer Edition propune o nouă ediție a Academiei de vară de la Sinaia, care este deja în derulare. Câți participanți s-au înscris anul acesta?

25 de participanți – vioară și flaut – cu muzicieni din Marea Britanie, Statele Unite, Italia, Suedia și România.


Ați putea să-i numiți pe muzicienii prezenți la Sinaia în calitate de mentori?

Remus Azoiței - profesor la Academia Regală din Londra și Clementina Ciucu – profesor pianist la Conservatorul din București.


Cum este structurat programul acestor zile de cursuri?

Ca niște cursuri standard profesioniste și cu concerte în partea finală. Concertele au loc la Sinaia; 19 iulie – Classic in the Park este în fața Cazinoului din Sinaia, în parc dacă nu plouă, iar dacă plouă – în cazino; 20 iulie – Summer Concert in the Church, concert Prize Winners, cu muzicienii care au fost laureați fie în academie, fie în Jeunesses International Competititon Dinu Lipatti, în Biserica Catolică; și pe 22 iulie – Gala Concert, cu toți muzicienii care au reușit să facă un program bine articulat pentru concert, care se va ține la King’s Valley Hotel Mara, ora 19,00. Sunt participări și din afara academiei la aceste concerte. Avem un pianist laureat la Jeunesses Musicales care va cânta în parc și care a fost, de altfel, și finalist la Bucharest International Jazz Competition, deci un muzician polivalent în jazz și clasic. Pentru publicul care este prezent la Sinaia deja a intrat în tradiție. Avem 11 ani cu această academie dintre care 7 în Sinaia și foarte mulți dintre ei deja își gândesc programul de vacanță, dacă nu sunt din Sinaia sau dacă sunt din Sinaia, urmăresc cu atenție comunicările.

Îi invit la concerte! Intrarea este liberă. Prietenii EUROPAfest au prioritate pe bază de invitație, iar ceilalți în limita locurilor disponibile.
Interviu realizat de Ana Diaconu