Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de Marți seară - 9 ianuarie 2018

Publicat: miercuri, 10 Ianuarie 2018 , ora 12.38
Sonata în fa minor, "Appassionata", de Ludwig van Beethoven a fost prima lucrare dintr-un program care a mai cuprins creații de Frederic Chopin, George Enescu și Maurice Ravel. A fost prezentat în 9 ianuarie de pianistul Cadmiel Boțac în cadrul seratelor de marți. 20 de ani numără pianistul clujean. Este student al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" și laureat al Concursului "Zilele Lipatti" în 2010. "Pasiunea" de a cânta a fost impresia pe care a lăsat-o tânărul muzician publicului care a umplut Sala mică a Ateneului Român. Cadmiel Boțac a mai afișat o gândire bine conturată și o foarte bună tehnică de cânt, apreciate de cei aflați în sală unde l-am regăsit și pe fostul său coleg de la Cluj, violoncelistul Cornelius Zirbo:

"Eu și Cadmiel am fost buni prieteni cât am studiat împreună la liceu în Cluj și am venit, desigur, și l-am ascultat cu mare drag. E un pianist atât de talentat, atât de muncitor și un băiat foarte de treabă. A fost minunat!"

Muzician pasionat, Cadmiel Boțac a vorbit cu emoție despre prima sa apariție în cadrul Stagiunii de marți:

"Nu am ales chiar la întâmplare acest program. Am vrut ca el să fie in memoriam Chifor Monica; Chifor Monica fiind prima mea profesoară, care în vara aceasta, din păcate, a murit… și compozitorii ei preferați erau Beethoven, Chopin și Enescu. Și în amintirea ei am vrut să aleg acest repertoriu. Și, desigur, sunt piesele pe care le studiez acum, piese care-mi plac și sunt o provocare, dar tot timpul o plăcere să le interpretez."

O prezență scenică agreabilă și o surpriză muzicală extrem de plăcută - Cadmiel Boțac își confirmă talentul pianistic și promite să revină în cadrul seratelor de marți în luna martie, un prilej pentru publicul doritor de a-l reasculta.

Reportaj realizat de Jeanine Costache