Cronici Înapoi

AUDIO. Stagiunea de marți seara - 13 iunie 2017

Publicat: miercuri, 14 Iunie 2017 , ora 12.42

Sfârșit de stagiune la Sala Mică a Ateneului Român. Aseară s-a derulat ultimul recital al celui de-al optulea sezon al Stagiunii de Marți seară - un proiect al Filarmonicii "George Enescu" în parteneriat cu Radio România Muzical; un proiect coordonat de Cristina Sârbu:

"Stagiunea de marți seara are opt ani și mă bucur că am reușit să merg pe linia pe care mi-am propus-o, să ofer studenților români care studiază în străinătate ocazia să revină chiar și în fiecare an acasă și să arate ce au mai făcut. Ei revin cu multe premii și cred că este foarte interesant pentru publicul românesc să-i poată urmări astfel îndeaproape. De asemenea, cu Stagiunea de marți seara, mi-am propus să readuc în atenție muzica de cameră, creația camerală care are capodopere absolut fantastice. Și se pare că după mulți ani, după acești opt ani, am reușit totuși ca la majoritatea concertelor din stagiunea de marți seara - muzică de cameră - sala să fie aproape plină."

Foarte tânărului violonist Ștefan Aprodu i-a revenit onoarea să închidă în 13 iunie acest sezon al stagiunii, cu un recital care a cuprins sonate din creația lui Mozart, Beethoven, Jean Marie Leclair și Edvard Grieg și Introducere și Rondo Capriccioso de Camille Saint -Saens. Ștefan Aprodu este deja un nume cunoscut de muzicieni, talentul și munca i-au fost răsplătite fiind laureat al mai multor concursuri printre care Concursul Internațional de vioară de la Câmpina și Concursul de interpretare "Dan Cumpătă", o competiție organizată de Fundația "Remember Enescu". A confirmat și aseară, a impresionat cu o tehnică violonistică bine pusă la punct, a venit cu un program bine pregătit, cu pasiune și-a pus în valoare cunoștințele acumulate până în acest moment și, nu în ultimul rând, a știut să comunice cu pianista Olga Babadjan - cea care l-a acompaniat cu multă atenție. Astfel, Sala mică a Ateneului Român a fost inundată de tinerețea și entuziasmul talentatului violonist, cei prezenți aseară l-au aplaudat rechemându-l de mai multe ori la rampă. Evoluția lui Ștefan Aprodu este îndeaproape urmărită de muzicieni. S-au aflat în sală Cornelia Bronzetti și Mihaela Tomescu - cele care l-au descoperit, dar și criticul Laura Manolache:

"Pe Ștefan Aprodu îl știu de când a devenit elev în clasa I la clasa doamnei profesoare Magdalena Ursu, pe care o știu și mai demult, de când eram copil. Știu ce talent este Ștefan, ce putere de muncă are, ce capacitate de dezvoltare și știu, de asemenea, pe ce mâini minunate este. Din acest parteneriat profesor-elev nu pot rezulta decât asemenea minuni artistice, asemenea seri împlinite, care ne fac bucurie și ne fac părtași la această explozie, la această generoasă etalare a virtuților muzicale artistice."

Reportaj realizat de Jeanine Costache