Cronici Înapoi

AUDIO. Sound of... Musical - concertul Corului de Copii Radio la Sala 'Mihail Jora'

Publicat: luni, 16 Aprilie 2018 , ora 12.41

Sound of... Musical - un concert care a ridicat sala în picioare al unui ansamblu devenit brand al culturii naționale - Corul de Copii Radio. Împreună cu dirijorii lor, Voicu Popescu și Răzvan Rădos, și pianista Magdalena Faur, micii artiștii formează o echipă de aur care-și gândește proiectele în cel mai mic detaliu. Este și cazul ultimului proiect, al mult așteptatului concert de primăvară care a avut loc în 14 aprilie la Sala Radio. Ei au purtat publicul printre hiturile repertoriului de musical, amintindu-ne de celebrele ecranizări: "Poveste din cartierul de vest" de Leonard Bernstein, "Suntetul muzicii" de Richard Rodgers, "Mary Poppins" de Richard și Robert Shermann, "Porgy și Bess" de George Gershwin "Fantoma de la operă" de Andrew Lloyd Weber sau "Veronica" de Temistocle Popa - musical cu care Corul de Copii Radio a deschis seara de 14 aprilie. "Musicalul este poveste, muzică, dans, animație, joc și educație." - a spus dirijorul Voicu Popescu în prezentarea concertului... iar copiii ne-au spus cu sinceritate o poveste, ne-au proiectat într-o lume de vis a cântului, imaginației și dansului într-un concept regizoral realizat de Maria Lăcătuș și Oana Necea.

Rezultatul... "Sound of... Musical" un show bine gândit și interpretat la finalul căruia publicul a izbucnit în aplauze și urale; iată o idee îndelung gândită și muncită, dar cu un final spectaculos spre bucuria dirijorului Voicu Popescu:

"Reacția publicului a fost atât de frumoasă încât este imposibil să nu repetăm concertul, așa cum de altfel veți vedea că se întâmplă, și să nu gândim un nou proiect care să fie cel puțin la fel de frumos și valoros. Simțim nevoia să dăruim copiilor un orizont muzical cât mai larg, și-atunci, dacă am făcut un proiect de muzică contemporană - să zicem muzică contemporană în acceptul clasic, am venit și cu această muzică pe care am trăit-o în copilărie, așa cum a fost cazul celebrului film Veronica, sau primele musicaluri pe care le-am putut asculta împreună; au fost muzici care deși țin de secolul nostru ele au o particularitate - și anume, că leagă generațiile între ele."

La cererea publicului concertul "Sound of... Musical" a fost reprogramat și pentru seara de 21 aprilie 2018.
Înregistrarea concertului din 14 aprilie va putea fi ascultată la Radio România Muzical marți, 1 mai, în cadrul emisunii Concertele RRM de la ora 19.30.

Fotografii realizate de Alexandru Ciumpy Dolea - Radio România. 



Reportaj realizat de Jeanine Costache