Cronici Înapoi

AUDIO. Proiectul 'Ascultă 5 minute de muzică clasică' - Mega Image Piața Sudului

Publicat: vineri, 21 Octombrie 2016 , ora 13.49

20 octombrie 2016 - una dintre zilele în care Radio România Muzical a invitat publicul să asculte 5 minute de muzică clasică în spații neconvenționale. Impresiile le-am adunat într-un reportaj realizat într-unul dintre magazinele partenere:

"Din punctul meu de vedere este binevenit. Clienții, i-am văzut mulțumiți; unii dintre ei chiar mișcându-se ușor pe muzică, printre rafturi. Îl aștept cu nerăbdare în fiecare seară la ora 18:45. Mie-mi place. Am fost dezamăgită când s-a oprit anul trecut, dar acum sunt bucuroasă că-l avem din nou. Mă numesc Daniela Dumitru - consilier clienți la Mega Image Piața Sudului." - unul dintre magazinele partenere ale Proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică" inițiat de Radio România Muzical.

Am vrut să vedem și anul acesta care sunt reacțiile publicului larg la propunerea pe care postul nostru a lansat-o în urmă cu șase ani.

"Foarte bună. Îmi place! Eu, oricum, ascult zilnic în drum spre serviciu. Mă relaxează când e aglomerație."

"Eu, de obicei, ascult muzică rock, clasic rock, dar în fiecare seară venim să semnăm pontajul aici și chiar ascult. E foarte plăcut!"

"Cel puțin interesantă, de ce nu! Mie, personal, mi-ar plăcea să ascult."

"După serviciu, întru-n magazin… să auzi o muzică clasică e destul de relaxant, mai ales că vrei să stai în liniște să-ți alegi produsele. Pe mine m-ar ajuta, sincer!"

"Mi s-a părut foarte firesc. Adică am avut așa o senzație că e un pic neobișnuit când am intrat, dar e o muzică normală."

"Mi se pare o inițiativă bună, dar cred că oamenii ar trebui să meargă dincolo de aceste cinci minute, mergând, de exemplu, la Ateneu sau la Sala Radio, unde sunt abonamente foarte avantajoase. Cred că cei care se plimbă prin Mega Image sau prin alte magazine cu siguranță se vor bucura de aceste acorduri muzicale."

Proiectul continuă. Până în 31 octombrie vă invităm să ascultați cele cinci minute de muzică clasică în spații neconvenționale de pe întreg teritoriul țării - hipermarketuri, mall-uri, magazine de bricolaj și mobilă, librării, muzee și sedii de firme. De asemenea, "Ascultă 5 minute de muzică clasică" se desfășoară, pentru al treilea an consecutiv, și în școlile românești, grație parteneriatului semnat Ministerul Educației Naționale și Radio România.

Detalii complete despre această inițiativă Radio România Muzical și concursul destinat elevilor găsiți pe site-ul nostru, în secțiunea dedicată proiectului.

Reportaj realizat de Lucian Haralambie