Interviuri Înapoi

AUDIO. 'Povești de Iarnă' cu Big-Bandul Radio - Interviu cu Ionel Tudor

Publicat: vineri, 22 Decembrie 2017 , ora 12.11

Big Band-ul Radio concertează vineri, 22 decembrie 2017, în cadrul Stagiunii Muzicale Radio. Sub genericul "Povești de Iarnă", ansamblul condus de Ionel Tudor o va avea ca invitată pe Paula Seling. Concertul va începe la ora 19:00, pe scena Studioului "Mihail Jora" și poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical. Informații complete ne-a oferit dirijorul Ionel Tudor:


Maestre Ionel Tudor, susțineți pe scena Sălii Radio concerte speciale de Crăciun unde o veți avea solistă pe Paula Seling. Cum a apărut ideea acestor evenimente?

În toamna acestui an m-am văzut cu Răzvan Suma și i-am propus acest concert de colinde în care alături de Big Band să fie și Orchestra de Cameră și interpretă să fie Paula Seling. Are niște colinde speciale, foarte frumoase… colinde foarte sensibile, care merg la sufletul oamenilor care o ascultă. Eu mi-am dorit acest concert. Suma a fost de acord, am luat legătura cu Paula Seling și înțeleg, nu știu precis, că sunt și 20 de ani de carieră Paula Seling. O să fie o sărbătoare la Sala Radio.


Cine semnează aranjamentele pentru aceste colinde?

Majoritatea sunt semnate de mine, de Andrei Tudor și de un elev al lui Andrei Tudor.


Așadar, ne putem aștepta la sonorități deosebite.

Da. Este un mixt între tot ce înseamnă muzica pop, simfonic și avem și niște lucrări mai spre laic… foarte frumoase. Lumea care este interesată ar trebui să vină în sală să asculte pentru că este un concert inedit.


Cum vă prinde sfârșitul anului 2017 pe dumneavoastră?

Avem de cântat până pe data de 29 decembrie și anul acesta sperăm ca Revelionul să-l facem și noi totuși în familie. Am avut o activitate foarte, foarte bogată. Pe 29 terminăm; am avut acum concertele acestea două cu Paula Seling… Pe 25 decembrie, în Piața Constituției, Orchestra Simfonică București cu Andrei Tudor - dirijor, eu sunt interpret la pian. Pe 27-28 - concert Marcel Pavel la Circul de Stat București, tot cu o orchestră mare simfonică; acolo avem chiar 140 de oameni pentru că avem și coruri, și coruri de copii. Este plină toată perioada. Noi suntem bucuroși pentru acest lucru și de fiecare dată încercăm ca fiecare eveniment să fie unul special.

Interviu realizat de Radu Mihalache