Interviuri Înapoi

AUDIO. Pianistul Cristian Sandrin - recital în Festivalul 'Enescu si muzica lumii'

Publicat: vineri, 11 August 2017 , ora 10.13
Sub genericul Tineri români în lume, pianistul Cristian Sandrin susține un recital astăzi, 10 august 2017, de la ora 19,00, la Cazinoul din Sinaia. Muzicianul, care studiază la Academia Regală de Muzică din Londra, ne-a oferit mai multe informații în următorul interviu.


Deseară susții un recital la Sinaia, în cadrul Festivalului Enescu și muzica lumii. Care este programul pe care ai ales să-l prezinți?

Programul o să fie compus din compozitori preclasici, clasici, contemporani și romantici. Voi cânta două sonate de Scarlatti, o sonată de Haydn, ultimul ciclu de piese de pian de Schumann, Barcarola de Chopin, două nocturne contemporane de Salvatore Sciarrino și Sonata cu recitativ de Beethoven.


Nu este dificil să treci într-un timp atât de scurt de la un stil la altul?

Uneori este dificil, am cântat de multe ori acest program și am vrut să pun publicul de la Sinaia în fața unei provocări. Să asculte muzică contemporană, în combinație cu muzica preclasică și pe cea romantică, cu cea clasică.


Ce alte proiecte apar în agenda ta pentru viitor?

Săptămânile viitoare o să mă duc în Elveția, la concursul Clara Haskil, iar apoi la München, la concursul ARD organizat de Radiodifuziunea Bavareză, iar la sfârșitul lui septembrie o să am recitalul de debut, la Wigmore Hall, în Londra.


Ce program a trebuit să pregătești pentru aceste concursuri?

O parte din piesele pe care le cânt mâine le voi cânta la concursurile următoare, concerte de Mozart, cvartete de Mozart, concert de Chopin, alte piese romantice și alte piese contemporane, de asemenea.


Interviu realizat de Ana Diaconu