Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 7 martie 2017

Publicat: marți, 7 Martie 2017 , ora 14.47

SUMAR:

· 2 vești triste: au părăsit această lume, basul german Kurt Moll și dirijorul și muzicologul italian Alberto Zedda. Primul, duminică, la vârsta de 78 de ani, după o îndelungată suferință, iar cel de-al II-lea ieri, la vârsta de 89 de ani, la Pesaro, locul unde a înființat și rămâne în urma lui, faimoasa " Academie Rossini".

· Debut discografic: soprana rusă Aida Garifulina - câștigătoarea ediției din 2013 a Concursului de Canto "Operalia" și membră a Ansamblului de soliști ai Operei de Stat din Viena - a înregistrat primul său album solo în studiourile Casei de discuri DECCA.

· Tenorul Ștefan Pop, succese pe scenele lirice italiene:

- Spectacolul lui cu rolul titular din opera "Roberto Devereux" ( Teatrul "Carlo Felice" din Genova ) - editat pe DVD și existent pe piața muzicală cu eticheta DYNAMIC Classics;

- Lăudat de critica italiană în rolul Pollione anul trecut în spectacolele marii soprane Mariella Devia cu opera "Norma";

- Invitat pe prestigioasa scenă a Teatrului Regio din Parma, începând cu 10 martie pentru o serie de spectacole cu opera "Boema" ; iar, din aprilie, la Bologna, pentru rolul Edgardo din opera "Lucia di Lammermoor"