Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 28 noiembrie 2017

Publicat: marți, 28 Noiembrie 2017 , ora 15.24

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • ADIO DIMA! Ieri au avut loc funeraliile baritonului rus Dmitri Hvorostovski răpus - la numai 55 de ani - de o tumoră craniană. Ceremonia de Rămas-bun s-a desfășurat în Sala Mare a Conservatorului "P. I. Ceaikovski" din Moscova, iar după incinerare cenușa va fi depusă - conform dorinței marelui artist - în două urne care vor fi îngropate: una - în Cimitirul Novodevici din Moscova, iar cea de-a doua - în cimitirul din Krasnoiarsk, orașul natal al regretatului artist.

  • Premiile Opera News - 2018. Cei cinci artiști onorați de cea mai importantă revistă muzicală americană sunt: dirijorul american stabilit din 1971 în Franța, William Christie - fondatorul renumitului ansamblu instrumental Les Arts Florissants, mezzosoprana italiană Fiorenza Cossotto - al cărei debut la Metropolitan Opera House din 1968, cu Amneris, a intrat în Arhiva de Aur a acestui teatru, tenorul italian Vittorio Grigolo - încă de la debutul lui din 2010 în "Boema", unul dintre tenorii favoriți ai publicului new-yorkez, soprana sud-coreeană Hei-Kjung Hong - solistă din 1984 la MET pentru peste 250 de spectacole și... actuala vedetă a acestui renumit teatru, soprana bulgară Sonya Yoncheva - în fața a încă două debuturi de rol la MET, Luisa Miller și Tosca.

  • 2018, an Gounod / Rossini. Anul în care va fi celebrat Bicentenarul nașterii celui mai important compozitor de operă francez, Charles Gounod, și se vor comemora 150 de ani de la moartea celui mai prolific compozitor de operă italian, Gioachino Rossini - pentru care italienii au instituit deja un comandament de acțiune și au alocată o sumă de 700.000 Euro.