Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 25 aprilie 2017

Publicat: marți, 25 Aprilie 2017 , ora 15.33

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • După uluitoarea Elbphilharmonie din Hamburg - cel mai modern edificiu arhitectonic destinat muzicii culte în Germania - sâmbătă (22 aprilie), în sud-estul Parisului s-a inaugurat un nou edificiu "muzical", intitulat La Seine Musicale. Capacitatea sa este de 1150. Iar concertul de deschidere a fost susținut de Insula Orchestra - înființată în 2012 de dirijoarea franceză Laurence Equilbey - și a conținut masive secvențe de operă.

  • Faimosul Festival de vară de la Salzburg tocmai a semnat un contract de sponsorizare cu Occitane, conform căruia, apreciata Companie de Cosmetice din Franța va sponsoriza în această vară 6000 de bilete scoase la vânzare cu prețuri reduse - ajungând și la 90% din prețul inițial! - pentru tineri născuți după data de 30 iunie 1990. În momentul acesta, tinerii își pot procura bilete la toate spectacolele de operă, în afară de cele reprezentând debutul Annei Netrebko în "Aida" - conduse de Riccardo Muti - și cele două concerte cu "I due Foscari" - pe afișul cărora se află Placido Domingo, Joseph Calleja și Maria Agresta.

  • Un nou debut de rol îl așteaptă și pe tenorul român Teodor Ilincăi: Don Carlo, la Opera din Marsilia (începutul lunii iunie) și, imediat apoi, la Deutsche Oper din Berlin. Deocamdată, Teodor Ilincăi se află la Londra, pentru o serie de spectacole cu Pinkerton ("Madama Butterfly") pe scena Operei Regale Covent Garden.