Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu Sorin Zlat despre Turneul național 'The Land of Dreams'

Publicat: joi, 17 Ianuarie 2019 , ora 10.08

În perioada 17-24 ianuarie 2019, Sorin Zlat Quartet va susține un turneu național de promovare a albumului The Land of Dreams. Cvartetul compus din pianistul român Sorin Zlat, saxofonistul spaniol Gianni Gagliardi, contrabasistul american Gianluca Renzi și percuționistul român Iulian Nicolau, va poposi în orașele Satu-Mare, Baia-Mare, Cluj, București, Brașov, Bacău și Iași. L-am intervievat telefonic pe Sorin Zlat pentru a afla mai mult despre desfășurarea turneului.

Ne-am obișnuit să vă ascultăm în formula de trio, compusă din pian, contrabas și percuție. De această dată, alăturat și un instrument apropiat de dumneavoastră, anume, saxofonul. Cum descrieți colaborarea cu ceilalți artiști?

Am decis ca pe acest nou album să înregistrez alături de soliști saxofoniști. Am o colaborare cu saxofonistul Gianni Gagliardi, cu care am o să am și un turneu în țară și pe acest album, The Land of Dreams, va mai fi și saxofonistul american Woody Witt.


Tot ca parte a turneului, veți susține pe data de 20 ianuarie 2019 un masterclass la clubul Jazz Book din București, unde cu siguranță vor veni și tineri care au pornit de curând pe calea jazz-ului. Cum așteptați să se desfășoară întâlnirea cu aceștia?

Cred că va fi o experiență foarte bună pentru studenții care sunt la secția de jazz. Sper să vină toți, pentru că la acest masterclass va participa un renumit contrabasist, Gianluca Rezi, și saxofonistul Gianni Gagliardi. Se va vorbi despre toate stilurile de jazz, se va face o incursiune în istoria jazz-ului și acești tineri vor avea șansa să cânte alături de acești muzicieni și bineînțeles, ei le vor corecta greșelile și îi vor îndruma să cânte mai bine în viitor.


Din traseul ce vă poartă prin Transilvania, Muntenia și Moldova, am observat că veți cânta și în afara cluburilor de profil. Ați dorit acest lucru sa acestea au fost spațiile care vi s-au oferit?

Tot timpul, când organizez turnee de acest gen îmi doresc foarte mult să cânt și în cluburi de jazz, pentru că este o altă atmosferă. Este o atmosferă mai intimă. Ești mult mai apropiat de public și se formează o energie foarte, foarte frumoasă.


Ce proiecte plănuiți mai departe?

Lucrez la un proiect grandios, să spun așa. Aș dori anul viitor să fac un proiect alături de o orchestră simfonică. Deja am scris ceva aranjamente și următoarele mele compoziții o să le scriu pentru orchestră simfonică, combo de jazz și soliști.


Interviu realizat de Vlad Ghinea