Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianista Rebeca Omordia

Publicat: miercuri, 17 Mai 2017 , ora 13.25
Violoncelistul Răzvan Suma, directorul Orchestrelor și Corurilor Radio și pianista româno-nigeriană Rebeca Omordia vă invită la o 'Seară Britanică', în care veți putea audia, printre altele Sonata pentru violoncel și pian de John Ireland, Scherzetto de Frank Bridge, Elegie op.2 de Ian Venables, Romanță de Frederick Delius și Nocturnă de William Lloyd Webber, titluri mai rar întâlnite pe afișele de concert din România. Mai multe am aflat de la Rebeca Omordia:


În această seară veți concerta din nou pe scena Sălii Radio. Cum este pentru dumneavoastră această revenire?

Sunt deosebit de bucuroasă să revin pe scena Sălii Radio și sunt foarte fericită să rămân alături de alături de violoncelistul Răzvan Suma, care este un extrem de bun violoncelist și un mare muzician și alături de care am avut ocazia să lucrez și înainte și este foarte bucuros să aducem de data aceasta o seară britanică publicului din București.


Propuneți un recital cu un program ceva mai special. Compozitori britanici care se regăsesc mai rar pe afișele concertelor din România. Cum ați făcut această alegere?

Deși sunt născută și am crescut în România sunt stabilită la Londra, unde creația compozitorilor britanici este o prezență constantă în programele de concert ale marilor săli din Londra. Astfel i-am prezentat această creație lui Răzvan și aștept cu bucurie publicul din București să vină să ne asculte cu un program deosebit de accesibil și foarte romantic și sperăm, cu ocazia aceasta să rupem oarecum, această concepție că muzica britanică nu este accesibilă și nu are laturile muzicii germane sau franceze, care este mult mai cunoscută în România.


Ce proiecte mai aveți pentru viitorul apropiat?

Urmează să cânt și cvintetul Păstrăvul de Schubert, într-un concert realizat împreună cu Ambasada britanică la Roma. Urmează și alte proiecte, alte recitaluri, iar sezonul următor va cuprinde și lansări ale unor noi înregistrări.


Interviu realizat de Radu Mihalache