Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu percuționistul Vlad Popescu

Publicat: luni, 11 Martie 2019 , ora 10.49

În cadrul Stagiunii de Jazz de la Teatrul Act, miercuri, 13 martie are loc un concert dedicat trompetistului Roy Hargrove. Concertul va fi înregistrat de Radio România Muzical și difuzat în data de 30 martie, începând cu ora 18. 

Cum ați gândit concertul din data de 13 martie?

Proiectul din luna aceasta este gândit în a face un tribut, un omagiu, marelui trompetist Roy Hargrove, care a decedat anul trecut și ne-am gândit să-l omagiem prin a-i cânta compozițiile, dar și prin a cânta piese standard, pe care el le-a regândit, le-a reorchestrat.


Înțeleg că trompetistul Sebastian Burneci este invitatul serii. Nu sunteți totuși la prima colaborare.

Nu, în nici un caz. Sebastian Burneci este unul dintre colaboratorii permanenți ai Stagiunii de Jazz. Aportul lui fiind de bun augur și pentru acest proiect.


Veți continua acest gen de concerte-tribut, pentru că știu că ați avut și la începutul anului tot un astfel de proiect.

Da. Luna trecută am avut muzica lui Michelle Petrucciani, dar poiectul acesta este un proiect care datează de foarte mult timp, dar în Stagiunea de Jazz datează chiar de la începuturile ei. Depinde. Acum ne-am gândit că este o ocazie potrivită pentru a face genul acesta de tribut. În principiu, noi am mai avut proiecte care omagiau compozitorii decedați, dar nu poate intra în categoria tribut, pentru că am cântat muzică în totalitate, scrisă de compozitori care sunt încă în viață. De exemplu muzica lui Chick Corea, proiect pe care l-am făcut în stagiune de două ori.


Ce alte proiecte urmează pentru dumneavoastră?

În data de 10 aprilie, vom avea Pop Go Jazz, dar într-o altă variantă de band. Deocamdată lucrăm la acest proiect, venim și cu piese noi, cu orchestrații noi. Cel mai probabil va fi o variantă de trio, tobă, contrabas și chitară bas, bineînțeles și chitară. O variantă clasică de trio.


Interviu realizat de Petre Fugaciu