Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Mircea Pădurariu, dirijorul formației Archaeus

Publicat: marți, 6 Martie 2018 , ora 12.02
Ansamblul "Archaeus" va susține astăzi, 6 martie 2018, de la ora 19:00, în Aula Palatului Cantacuzino, al treilea concert din seria Componistica Feminină Românească, eveniment dedicat sărbătorii de 8 martie. Formația este condusă de dirijorul Mircea Pădurariu, care ne-a oferit mai multe informații în interviul ce urmează.


Ați pregătit, alături de Ansamblul Archaeus, un concert dedicat componisticii feminine românești. Despre ce este vorba mai exact?

Am pregătit acest concert împreună cu ansamblul pentru a omagia această zi și a omagia frumoase compozitoare și interesante lucrări pe care ni le-au dăruit în a le cânta. Este un concert cu tematici diferite, fiecare piesă fiind surprinzătoare, cu o transmitere total diferită. Întâlnim atât fericire și jovialitate, cât și tristețe și amărăciune, dar este un concert frumos, o idee foarte frumoasă pentru această zi de 8 martie.


Ce lucrări ați inclus în program?

Lucrări compuse de doamna Doina Rotaru, de doamna Maia Ciobanu, de Carmen Petra Basacopol, de Laura Mânzat.


Ce alte proiecte apar în agenda Ansamblului Archaeus pentru următoarele luni?

Vor apărea concerte în festivalul SIMN, cu siguranță, concerte în festivalul Meridian, dar și în fiecare lună există câte un concert.


Interviu realizat de Ana Diaconu