Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu

Publicat: vineri, 19 Mai 2017 , ora 9.06
Cea de-a șaptea ediție a turneului Flautul Fermecat se desfășoară în perioada 20 mai-13 iunie. Primul recital va avea loc de Noaptea Muzeelor, la Pavilionul Marcel Guguianu al Muzeului de artă Vasile Pârvan din Bârlad, astfel vizitatorii fiind acompaniați în vizita lor de sunetul unic al flautului de aur Muramatsu. Mai multe ne-a spus flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.


Ion Bogdan Ștefănescu, Flautul fermecat pleacă din nou în turneu cu același generic ca și data trecută - Clasic VIP. Ce aduce nou această ediție?

N-aduce nou absolut nimic. Noutatea constă însă în faptul că programul pe care l-am prezentat în ediția anterioară a avut un așa de mare succes încât ne-am gândit să-l prelungim, să-l preluăm și să-l ducem și-n această ediție în alte orașe unde nu am fost în ediția precedentă. Pentru că frumusețea acestui program atrage foarte mult public. Lumea își dorește chiar muzică clasică în adevăratul sens al cuvântului. În program figurează lucrări de Carl Philipp Emanuel Bach, Beethoven, Haydn, Mozart și Devienne. L-am numit VIP pentru că aceste nume sunt adevărate vedete ale perioadei clasice, iar spectaculozitatea și frumusețea acestei muzici iată că îi atrage pe melomani astfel încât noi vom continua în 5-6 orașe importante ale țării acest periplu. Ne oprim și în București, este adevărat, dar de data aceasta nu la Sala Radio, ci la Ateneul Român, pe 7 iunie.


Mă gândesc că pentru mulți dintre cei prezenți este o ocazie unică să urmărească un recital de flaut.

Sigur, nu este un instrument atât de programat în stagiunile noastre muzicale prin comparație cu ce se întâmplă prin occident și pe marile scene ale lumii, unde flautul deține un loc esențial în elita instrumentelor solistice. Sigur că ineditul acestei echipe flaut-pian e un punct de atracție în plus. Sigur că și Horia Mihail contează în această ecuație foarte mult; este un pianist renumit și extraordinar de bun, cu care noi, românii, ne mândrim. Și, cred eu, această combinație va avea succes și de data aceasta.


Există și șansa să vedem un turneu "Twenty Shades of Music"?

Twenty Shades of Music este o combinație ideală sonoră de flaut și chitară. CD-ul pe care l-am lansat de curând la Cărturești alături de partenerul meu de scenă Costin Soare - un chitarist excepțional… Acest titlu pe care l-am găsit îmi ridică mie la plasă și probabil că vom apărea pe scenă sub acest titlu și împreună cu Horia Mihail într-o ediție viitoare.
Interviu realizat de Radu Mihalache