Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Emil Pantelimon, managerul Corului 'Madrigal'

Publicat: vineri, 12 Iulie 2019 , ora 11.46


Programul Național Cantus Mundi și Corul Madrigal organizează în această perioadă două evenimente: Cantus Mundi București Fest - a trei ediție (11 - 14 iulie), în Parcul Herăstrău, și Școala de Vară Cantus Mundi - a doua ediție (8 iulie - 3 august). Detalii despre acestea ne-a oferit domnul Emil Pantelimon, managerul Corului Madrigal:

"Luni, 8 iulie am inaugurat Școala de vară "Cantus mundi", un eveniment extraordinar în care peste o mie de copii vor participa în două serii la cursuri inedite prin joacă din artele spectacolului. Sunt copii care s-au înscris la Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", respectiv în programul național "Cantus mundi" și care participă la această a doua școală de vară în care cursurile sunt speciale față de cele de la școală, de la învățământul de zi; în sensul că acești micuți artiști pe care-i pregătim în această perioadă - toată luna iulie și începutul lunii august - vor învăța lecții de cor, vor face lecții de mișcare scenică, vor face lecții de nutriție și de sănătate, de corp omenesc, învață să dezbată academic, fac jocuri muzicale, învață istoria muzicii printr-o călătorie în lumea muzicală experimentală, practică și, nu în ultimul rând, au cursuri de dezvoltare personală în cadrul cărora fac jazz.

În ceea ce privește Festivalul "Cantus mundi" București 2019, a treia ediție, în parcul Herăstrău începând de joi, 11 iulie, suntem prezenți cu foarte multe activități culturale și de divertisment pentru copii. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l menționez și care este, de fapt, și scopul Cantus mundi, este faptul că copiii din corurile Cantus mundi vor cânta împreună cu marii artiști pe scena mare a festivalului. Este vorba despre Smiley, despre Andra, despre Irina Rimes sau despre Zoli Toth, despre Vunk și Iris cu Felicia Filip.

Vă așteptăm în parcul Herăstrău începând de joi, de la 10 dimineața și până la 11 noaptea! Sunte evenimente și activități care nu vă vor lăsa să plecați acasă nici o secundă: de la scenele mari, cele de jazz și folk, unde vom avea mari artiști ai jazzului și folkului românesc, și până la piscina cu bile, bătaia cu apă, Sinfonia mundi - locul în care copiii experimentează cum e să fii dirijor de orchestră având în față o orchestră adevărată de instrumentiști - sau fabrica de instrumente muzicale, unde se vor juca și vor construi împreună cu animatorii noștri instrumente muzicale din legume, din materiale reciclabile și din foarte multe ale materiale surpriză."


Declarație preluată de Larisa Clempuș