Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Voicu Popescu

Publicat: vineri, 9 Decembrie 2016 , ora 12.45

Sâmbătă 10 decembrie, de la ora 19.00, va avea loc la Sala Radio Concertul de Crăciun susținut de Corul de Copii Radio cu ocazia Zilei Internaționale a Cântului Coral.


Maestre Voicu Popescu, prin ce se distinge concertul de sâmbătă seară? Ce surprize aduceți pentru aceste sărbători?

Este, mai întâi, un concert de colinde și, în același timp, un concert dedicat Zilei Internaționale a Cântului Coral care se sărbătorește întotdeauna în a doua săptămână a lunii decembrie. Trăim un sentiment frumos, acela că împreună cu alte câteva mii de formații din lume concertăm în această zi. Este, într-adevăr, un moment de solidaritate pe un teren muzical.


Cum ați structurat programul? Ce lucrări cuprinde?

Avem două tipuri de repertoriu - repertoriul românesc, din care nu lipsesc nume importante ca Nicolae Lungu, Gheorghe Cucu, Emil Monția, Vasile Popovici și Sabin Păutza, un fragment din lucrarea Canti Profani în care două secvențe sunt cu trimitere la sărbătorile de iarnă. Si un repertoriu anglo-saxon - Britten, Michael Head și Vaughan Williams. Avem apoi repertoriile formațiilor invitate… Corul bărbătesc Cantus Domini dirijat de Ștefan Constantin Răzvan. Ei vor prezenta interesante producții personale. Își adaptează lucrări pe care le prezintă în diferite formule. Este o avalanșă întreagă de momente solistice care vor face deliciul publicului. Iar Corul Canticum, al doilea cor invitat, dirijat de Răzvan Rădos ne prezintă în exclusivitate un program românesc.


La Corul de Copii ați mers pe un program în totalitate de grup sau ați inclus și voci soliste?

Mai puțin voci soliste. Este specificul nostru să lucrăm mai mult cu partide corale și, de multe ori, părțile solistice le adaptăm unor grupuri solistice din cor, deci nu individual, ci partide sau secțiuni de partide. Avem și un moment în care o fată din cor ne va acompania la una din piese la flaut. Avem destul de multă culoare și sunt convins că va fi o seară frumoasă.

Interviu realizat de Laura Ana Mânzat