Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu dirijorul Florin Badea despre Olimpiada Națională Corală

Publicat: vineri, 5 Mai 2017 , ora 11.53

Faza Națională a Olimpiadei Corale pentru licee se desfășoară între 5 și 7 mai la Târgoviște. Detalii ne-a oferit prof.univ.dr. Florin Nicolae Emil Badea, dirijor al coralei Appassionati și Președinte al Juriului în cadrul acestei competiții.


Domnule Florin Badea, zilele acestea se desfășoară la Târgoviște Olimpiada Națională Corală. Ce elemente deosebite va avea aceasta?

Este o sărbătoare a muzicii corale românești tinere, la care participă 20 de formații corale, câștigătoare ale etapei zonale. La această competiție participă formații de la liceele vocaționale, nevocaționale și teologice; 8 formații la vocațional, 7 la nevocațional și 5 reprezentând liceele teologice.


Cu sprijinul cui a fost posibilă această desfășurare de forțe?

Începând de la Ministerul Educației și Cercetării, Primăria Municipiului Târgoviște, Inspectoratul școlar județean… toți au făcut împreună posibilă organizarea - și în condiții foarte, foarte bune, fiind gazde primitoare - acestui eveniment special.


Ce personalități ale vieții muzicale corale vor fi prezente la Târgoviște în aceste zile?

Maestrul Voicu Enăchescu, dirijorul Corului Preludiu și președinte al Asociației Naționale Corale, maestrului Ioan Golcea de la Universitatea Națională de Muzică, doamna Anna Ungureanu, dirijoarea Corului Național de Cameră Madrigal, domnul conf. univ. Mircea Remus Buta de la Facultatea de Teologie Arad, domnul Florian Ionașcu de la Facultatea de Teologie din București și alte personalități recunoscute pe plan național și internațional.

Urmează să se desfășoare concursul propriu zis, gazde fiind pentru vocațional Liceul de artă "Bălașa Doamna", Teatrul "Toni Bulandra" pentru liceele nevocaționale și Liceul "Ienăchiță Văcărescu" pentru cei de la teologie.

Aș vrea să menționez că toți colegii din domeniul muzicii sunt implicați în această organizare și sperăm să iasă un moment special.

Interviu realizat de Radu Mihalache