Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Bogdan Tudor (Blue Noise)

Publicat: luni, 12 Noiembrie 2018 , ora 16.59

Muzicianul ne-a vorbit despre albumul de debut al formației și despre concertul din 15 noiembrie


Domnule Bogdan Tudor, când a început aventura muzicală numită Blue Noise?

Blue Noise a început acum 3-4 ani, cu toții făcând parte din alte formații de gen de la acea vreme, astfel că ne-am propus să pornim împreună la drum și am și făcut-o, într-o zonă mai comercială pentru o primă piesă, la Concursul Eurovision din anul 2015.


Cine sau ce v-a inspirat să porniți pe acest drum a cappella?

Eu întotdeauna mi-am dorit să fac asta. Din Conservator am cântat în Corul Madrigal. Acolo mi s-au deschis altfel de viziuni față de muzică, față de a cânta împreună, față de a-l asculta pe celălalt. Se naște în tine acea dorință de a cânta cu alții, nu neapărat de a cânta solist. Este o ciudățenie care nouă ne face plăcere și ne mistuie.


Susțineți turneul de lansare a primului dumneavoastră album, intitulat Portrait, pe care regăsim piese compuse de membrii grupului. Ce anume din ceea ce vă definește vom regăsi pe acest album?

Portrait este albumul nostru de debut. Este vorba despre noi împreună, muncind într-un laborator de voci - așa cum unora le place să spună despre noi că am fi; probabil că așa și este - cu personalitatea, cu pregătirea, cu influențele muzicale ale fiecăruia, dând naștere unui stil oarecum eclectic, fiecare dintre noi venind din diferite zone. Cred că asta definește acest album.


Mai sunt bilete pentru concertul pe care-l veți susține pe 15 noiembrie la Palatul Universul din București?

Sperăm să facem destulă vâlvă încât sala să fie plină. Avem și o scenografie interesantă; nu extravagantă, dar interesantă. Deci, cei care vor să ajungă la spectacolul nostru de pe 15 noiembrie, de la Sala Apolo 111 din cadrul Casei Universul, îi așteptăm cât mai repede. Biletele sunt puse în vânzare. Pe pagina noastră de facebook scrie exact de unde pot fi luate biletele. Îi vom întâmpina cu albumul nostru, cu tot ce avem noi mai bun și le vom pune pe tavă lor.

Interviu realizat de Monica Isăcescu