Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu bateristul Vlad Popescu

Publicat: marți, 11 Decembrie 2018 , ora 12.16

Intitulat Past and Present, concertul de la Teatrul Act, din data de 12 decembrie se prezintă drept un amalgam de influențe. Cum le-ați defini?

Este un concert al revederii cumva, între Sorin Romanescu și mine. Noi am cântat foarte mult timp, cu ceva ani în urmă, în perioada '99-2000 până în 2006-2007, după care, drumurile noastre au pornit în direcții diferite și nu am mai avut ocazia să interpretăm împreună și cu acest prilej al Stagiunii de Jazz am zis că e momentul să facem un concert de reîntâlnire. Practic, de aceea se și intitulează Past and Present, pentru că și repertoriul cumva este alcătuit din piese pe care noi le-am cântat în trecut, respectiv compozițiile lui Sorin și piese de factură standard din zona cool, din zona hard bop, chiar și din zona bebop.


Nu este primul concert pe care îl susțineți alături de Adrian Flautistul la contrabas și Sorin Romanescu la chitară, după cum ați spus. Cum s-a format acest ansamblu?

În trecut am colaborat foarte mult cu Vlaicu Golcea la contrabas, ulterior cu Arthur, care a preferat să plece în străinătate pentru studii. A și rămas acolo. Iar cea mai bună soluție pentru această variantă de trio am hotărât împreună că este Adrian Flautistul, eu, cântând cu el de nouă ani.


Apropo de programul serii, ați încercat și o ieșire din tiparul sezonului, mai ales cu popularizarea conceptului de concert de Crăciun?

În nici un caz nu o să rămânem în acest concept al acestei luni. O să fie un concert 100% de jazz, fără nici o tentă sa fără nici o tematică a sezonului și în special, a acestei perioade. Bănuiesc că sunt destule concerte în piața de jazz în această lună și am zis să ieșim din acest tipar.


Ce proiecte urmează pentru ansamblu?

Ca de fiecare dată, noi o să facem pauză, deci în luna ianuarie nu se întâmplă nimic și reluăm în luna februarie, tot în a doua miercuri a lunii și revenim cu tradiționalul concert în memoria lui Michel Petrucciani, pe care îl facem fără pauză de când a început stagiunea, deci de nouă ani, în februarie este acest proiect.


Interviu realizat de Petre Fugaciu