Cronici Înapoi

AUDIO. Festivalul Wolfgang Amadeus Mozart - la Opera Brașov

Publicat: marți, 31 Ianuarie 2017 , ora 14.19
Sâmbăză, 28 ianuarie 2017, de la ora 18:30, a avut loc primul spectacol din cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului W.A. Mozart 2017, organizat de Opera Brașov. "Cosi Fan Tutte" a fost titlul care deschide seria, un spectacol în care au evoluat Ioana Mărgărit (Fiordiligi), Asineta Răducan (Dorabella), Mihai Irimia (Ferrando) și Valentin Marele (Guglielmo). Despre desfășurarea acestei a III-a ediții a Festivalului ne-a oferit mai multe detalii Cecilia Toma, PR Manager la Opera Brașov.

Luna februarie este dedicată de Opera Brașov prestigiosului compozitor Wolfgang Amadeus Mozart. Devine o obișnuință pentru publicul meloman acest festival aflat la a treia ediție. În 2015, actualul director al Operei Brașov, domnul Ovidiu Mezei, a avut inițiativa acestui festival de amploare, cu evenimente diverse pentru toate gusturile și vârstele. Iată că anul acesta, invitațiile sunt dintre cele mai atractive, de la operă - Cosi fan tutte, Don Giovanni, Flautul fermecat, Nunta lui Figaro, la spectacolele de balet - Le petits riens sau Degețica, concerte simfonice sau recitaluri, până la tradiționalele evenimente muzicale să le spunem așa ce se fesfășoară la Muzeul Casa Mureșenilor.

Festivalul Mozart a debutat sâmbătă la Brașov, cu opera Cosi fan tutte. Din distribuția spectacolului de sâmbătă seara au făcut parte soliștii operei Brașov și și-au dat concursul Corul și Orchestra Operei Brașov. La pupitrul dirijoral s-a aflat Leonard Boga, la debut. Regia spectacolului a fost semnată de Cristian Mihăilescu, iar scenografia de Rodica Garștea. Ne-am bucurat la această deschidere de festival ca publicul să ne primească foarte călduros, atât prin aplauze, cât și prin prezența numeroasă în sala de spectacole.

Festivalul Mozart de la Opera Brașov continuă sâmbătă, 4 februarie, cu opera Don Giovanni, sâmbătă, 11 februarie la sala Patria de data aceasta ne vom putea întâlni cu maestrul Ilarion Ionescu-Galați, într-un concert simfonic extraordinar pe care domnia sa îl va dirija. Solit este tânărul Radu Ropotan la vioară. În programul acestui concert, bineînțeles în lucrări ale compozitorului Mozart, urmează duminică 12 februarie, de la ora 17.00 în sala Operei Brașov, singurul balet pe care l-a creat Mozart Le petits riens - Micile nimicuri, în coregrafia și regia Nerminei Damian și Edinei Papo de la teatrul Național din Sarajevo.

Timp de o lună, Opera Brașov îi invită pe spectatorii melomani din oraș și nu numai să se bucure de geniala muzică a lui Mozart, într-o paletă variată de spectacole pentru toate gusturile și vârstele.


Lucian Haralambie