Interviuri Înapoi

AUDIO. Evenimente organizate de Muzeul Național 'George Enescu' cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la nașterea compozitorului

Publicat: joi, 18 August 2016 , ora 13.32
Declarație acordată de Cristina Andrei, directorul general al Muzeului Național 'George Enescu':

Muzeul Național "George Enescu" organizează în data de 19 august 2016, cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la nașterea compozitorului, o serie de evenimente sub genericul "Omagiu lui George Enescu". Acestea se petrec la toate cele trei sedii ale muzeului - în București, la Sinaia, la Vila Luminiș și la Secția "Dumitru și Alice Rosetti Tescanu - George Enescu" de la Tescani.

Vineri, ora 17.00, la Sinaia, la Vila Luminiș, sub titlul "Enescu la el acasă", va avea loc un recital cameral susținut de tineri interpreți, în cadrul Festivalului Internațional "Enescu și muzica lumii". Este un festival de prestigiu deja, care se întâmplă în fiecare an la Sinaia și al cărui partener, printre alții, suntem și noi, Muzeul.

La aceeași oră, 17.00, de data aceasta la Tescani, se va încheia masterclassul de artă vocală condus de Leontina Văduva și susținut la pian de Alina Pavalache cu un spectacol liric al celor care au participat la acest masterclass. În program, operă franceză și muzică vocală de George Enescu - spectacol regizat de Anda Tăbăcaru-Hogea.

La ora 18.00, la București, în Aula Palatului Cantacuzino - Medalion George Enescu. Aici vom vernisa expoziția dedicată Concursului Internațional "George Enescu" - este o retrospectivă a concursului, o expoziție realizată de colega noastră dr. Irina Nițu, grafica Horia Nițu, consultant științific și cel care va spune câteva cuvinte despre expoziție - prof. univ. dr. Viorel Cosma. Vernisajul expoziției va fi urmat de un recital susținut de violonista Raluca Stratulat și pianista Eliza Gabriela Puchianu, care vor interpreta Sonata a II-a pentru pian și vioară de George Enescu și Sonata pentru vioară și pian de Maurice Ravel.

La toate cele trei evenimente intrarea este liberă. De asemenea, în ziua de 19 august vizitatorii sunt așteptați să ne pășească pragul celor trei sedii, evident accesul fiind gratuit.

Așteptăm pe toată lumea iubitoare de muzică și de George Enescu să vină și să marcheze împreună cu noi 135 de ani de la nașterea maestrului!

Declarație preluată de Lucian Haralambie