Cronici Înapoi

AUDIO. Crăciun la Sala Radio

Publicat: vineri, 23 Decembrie 2016 , ora 23.02

Fast, culoare și un sentiment de familiaritate. Asta am simțit aseară la Sala Radio la Concertul de Crăciun pe care l-a susținut Orchestra Națională Radio, la pupitrul căreia s-a aflat dirijorul David Crescenzi. Uverturi, valsuri și polci celebre, semnate de membri ai familiei Strauss (Eduard, dar și Johann tatăl și fiul), Danse Macabre de Camille Saint Saens, Valsurl Florilor de Piotr Ilici Ceaikovski, toate opusurile au dat o atmosferă vieneză întregului eveniment, pe care publicul l-a gustat din plin:


Mi s-a părut fabulos!


Foarte rafinat interpretat, ca o dantelă…


M-a hipnotizat dirijorul - cum se mișca, cum răspunde orchestra la fiecare mișcare. Pur și simplu mi s-a părut fabulos!


O mare bucurie a fost și pentru dirijorul David Crescenzi, care ne-a spus:



De fiecare dată când mă întorc aici sunt fericit fiindcă simt respectul care există între mine și orchestră și cu acest sentiment fiecare concert devine mai puternic. De fiecare dată suntem mai apropieți și astfel am mai mari șanse să ofer tuturor cât mai multe lucruri din experiența mea și din inima pe care o punem cu toții în muzică. Din acest motiv sunt foarte fericit.



Desigur seara nu se putea încheia altfel decât cu Marșul Radetzky și, binențeles, ropote de aplauze pentru un concert și un an reușit al Orchestrei Naționale Radio


Radu Mihalache