Interviuri Înapoi

AUDIO. Corul Național 'Madrigal-Marin Constantin' sărbătorește Crăciunul!

Publicat: vineri, 7 Decembrie 2018 , ora 15.15

Interviu cu domnul Emil Pantelimon, manager al ansamblului


Sâmbătă, 8 decembrie, începe seria concertelor susținute de Ansamblul "Madrigal-Marin Constantin", prilejuite de apropierea Crăciunului. Care sunt, de fapt, aceste concerte și unde se vor desfășura?

Anul acesta vor avea loc în București patru concerte la Sala Mică a Palatului, începând din 8 decembrie și până în 11. Vom prezenta în cadrul acestor concerte și noile costume ale Corului Madrigal și vom avea o scenografie specifică. În spectacol vor fi 200 de copii din Programul național "Cantus Mundi" în fiecare dintre cele patru seri. Mai mult decât atât, în această perioadă, în același spațiu, vor avea loc și cele două Gale "Cantus Mundi" anuale pe care Corul Madrigal le organizează și în care participă, repet, câteva sute de copii în fiecare an, gale care vor fi apoi transmise atât online, cât și pe televiziunile naționale și locale.

Urmează, după încheierea seriei de concerte din București, turneul național. Începem cu Slatina în data de 14 decembrie; pe 15-16 decembrie suntem la Brașov; pe 18 decembrie suntem la Cluj, unde fiind sold-out concertul, chiaro și repetiția cu public a fost scoasă la vânzare; iar pe 20 decembrie încheiem seria de concerte de Crăciun la Ploiești, unde, la Casa de Cultură a Sindicatelor, deja biletele sunt aproape de epuizare.


Cum vor fi structurate aceste concerte? Vom asculta doar colinde românești și internaționale sau vor fi și lucrări de alt gen?

Concertul de Crăciun al Corului Național de Cameră Madrigal are, prin tradiție, aceeași formulă în fiecare an - există o parte de colinde românești și o parte de colinde internaționale. Corul Madrigal s-a branduit în ultimii trei ani; avem un Crăciun plin de flori și pe acești copii din Programul Național "Cantus Mundi" care, de fiecare dată, vin cu un program special, cu o coregrafie specială, cu repertoriu special. Anul acesta, vom avea între copii și un cor cu deficiențe de vorbire și de auz, un cor de copii surdo-muți. Corul are, pe anumite piese din repertoriu, zone solistice, dar de fiecare dată sunt interpretate de către membrii Corului Madrigal în ceea ce privește partea instrumentală specifică Crăciunului, cu elemente de percuție, cât și în partea vocală, acolo unde există pasaje de solistică.


Ce autori ați inclus în program?

Programul de anul acesta cuprinde autori contemporani, piese noi, cum sunt cele două colinde de Crăciun ale lui Marius Hristescu, cât și autori din repertoriul internațional al căror material este uzual interpretat de Crăciun cum ar fi celebrele transpuneri ale lui Jinge Bells - sunt piese care țin publicul în picioare și care copiilor le plac foarte mult. Interpretate în stilul madrigalicesc, aduc altfel Crăciunul în sufletul spectatorilor.


Ce urează Corul Madrigal ascultătorilor noștri?

Corul Național de Cameră "Madrigal-Marin Constantin" și echipa Programului Național "Cantus Mundi" urează tuturor spectatorilor, telespectatorilor, ascultătorilor, un călduros La mulți ani! Și să vină Crăciunul cu multă lumină și multă îngăduință în sufletele tuturor, cu o foarte mare atenție față de cei mai mici, care au nevoie de ceea ce înseamnă sunetul Madrigalului pentru educația, formarea, pentru creșterea frumoasă a trupului și a sufletului!

Interviu realizat de Laura Ana Mânzat