Cronici Înapoi

AUDIO. Corul de Copii Radio - concert de colinde la Sala Radio

Publicat: marți, 11 Decembrie 2018 , ora 11.35

Unul dintre cele mai vechi ansambluri de tineret din România și o importantă instituție culturală românească - astfel ar putea fi definit Corul de Copii Radio. În data de 9 decembrie, sub bagheta lui Răzvan Rădos, ansamblul a susținut un concert cu titlul "100 de sărbători" pe scena Sălii Radio.

Prima jumătate a serii a fost dedicată proiectului Romanian Roots - un concept muzical și coregrafic ce prezintă cultura muzicală românească. În cadrul acestei prime părți au fost prezentate prelucrări folclorice, muzică religioasă, dar și lucrări moderne sau contemporane precum Chindia de Alexandru Pașcanu sau fragmente din Ofrandă copiilor lumii de Sabin Păutza.

În pauza concertului a avut loc lansarea unui album de colinde înregistrat de Corul de Copii Radio sub bagheta lui Voicu Popescu. Lucrările prezentate pe discul lansat la Editura "Casa Radio" au fost oferite de ansamblu în concertul de Crăciun de anul trecut din data de 9 decembrie. Detalii în acest sens ne-a oferit Liliana Pispiris la lansarea CD-ului: "Acest cor are șaptezeci și ceva de ani de existență continuă și generația anului 2017 a realizat concertul de colinde pe care-l găsiți în acest CD. Este o muncă imensă, iar aici veți vedea o predare de ștafetă dirijorală de la Voicu Popescu la Răzvan Rădos."

În partea secundă a serii au fost prezentate colinde și cântece de Crăciun. Alături de Magdalena Faur la pian, grupul vocal a prezentat lucrări celebre precum Mărire întru cele-nalte, Astăzi s-a născut Hristos sau O, ce veste minunată. Entuziasmul tinerilor muzicieni a fost evident, fiind transmis și celor din sală.

"Am fost membră a Corului de Copii Radio. Experiența din seara asta a fost extraordinară pentru că am retrăit momentele copilăriei și adolescenței cu aceeași plăcere și emoție. Chiar mi s-a făcut pielea de găină când am văzut grupa pregătitoare... mi-am adus aminte de momentele în care eram eu mică și intrasem în cor. A fost extraordinar! A predat ștafeta maestrul Voicu Popescu unui tânăr care se pare că este foarte, foarte talentat și dedicat."

"A fost foarte, frumos, ca toate concertele Corului de Copii Radio. Venim demult la el și vom veni atâta timp cât o să existe Corul de Copii Radio."

"Foarte, foarte frumos! Ne-a plăcut. Bravo lor! E ceva nemaipomenit! Ne-a încântat foarte mult."

"Superb au cântat! Niște îngerași! Mi-a plăcut foarte mult mai ales prima parte a concertului. A fost o surpriză foarte plăcută."

Credit foto: Alexandru Dolea

Reportaj realizat de Petre Fugaciu