Cronici Înapoi

AUDIO. Corul de Copii Radio - Concert de Colinde în Studioul 'Mihail Jora'

Publicat: luni, 11 Decembrie 2017 , ora 12.06

"Un concert foarte frumos, un concert de suflet atât prin repertoriu, cât, mai ales, prin glasurile copiilor care întotdeauna ne vor bucura. Ei sunt speranța noastră pentru mâine. A fost o seară frumoasă care ne-a încântat inimile și plecăm acasă mai buni și mai luminoși și mai binedispuși." - Dirijorul Dan Goia la finalul concertului susținut în 9 decembrie de Corul de Copii Radio și dirijorul lor Voicu Popescu.

"Noi umblăm să colindăm" s-a intitulat această călătorie magică în jurul lumii care ne-a purtat prin toate colțurile globului. O călătorie pe cât de frumoasă, pe atât de interesantă care cel puțin pe mine m-a făcut să-mi imaginez satul pitoresc cu datini străvechi, cu ulițele care răsună de cele mai îndrăgite colinde: "Cetiniță cetioară", "După datini colindăm" sau "Domnuleț și Domn din cer" - un moment pe care Corul de Copii Radio și dirijorul Voicu Popescu l-au închinat memoriei Regelui Mihai I al României.

Călătoria Corului de Copii Radio ne-a purtat în Balcani, în Bulgaria și Grecia și am trecut prin alte țări europene precum Germania, Franța, Spania și chiar Ucraina pentru a ajunge în America latină și Satele Unite ale Americii. Acompaniați la pian de Magdalena Faur, Corul de copii i-a avut invitați pe Alexandru Anastasiu - cel care a realizat elementele de percuție ale serii și pe tânărul dirijor Răzvan Rădos, acesta fiind impresionat de profesionalismul micilor artiști:

"Corul de Copii Radio se comportă ca un cor profesionist și atunci, cumva, din punct de vedere gestual sau al comunicării cu ansamblul faci aceleași lucruri pe care le faci în fața unei orchestra sau a unui cor de profesioniști, iar Corul de Copii Radio răspunde într-un mod impresionant."

Spre finalul călătoriei propusă de copii ne-am reîntors în țara natală la tradiționalele colinde cu care cei mici dar și cei mari așteaptă sărbătoarea de Crăciun. Ca de obicei publicul a primit cu entuziasm acest concert, ca o explozie de tinerețe și puritate degajate de Corul de Copii Radio și de dirijorul lor Voicu Popescu.

"În fiecare decembrie noi prezentăm, într-un fel sau altul, un concert de colinde. De data asta ni l-am asumat integral. Dat fiind că am introdus foarte mulți copii noi în formulă am zis să ne asumăm un concert întreg și mă bucur că l-am dus la bun sfârșit. E destul de greu ca în două luni să faci un concert aproape de la zero. Copiii au rezistat minunat pregătirii intensive. Acest concert s-a bucurat de succes. Mă bucur că, iată, copiii noștri au primit botezul mult așteptat și sfârșitul concertului, cu un public entuziast, este semnul și răsplata cea mai mare pentru munca noastră."

Reportaj realizat de Jeanine Costache