Cronici Înapoi

AUDIO. Concert special dedicat conferinței Media 2020 - la Sala Radio

Publicat: marți, 30 Iunie 2015 , ora 10.53

Chiar dacă stagiunea Orchestrelor și Corurilor Radio s-a încheiat oficial, ansamblul simfonic mare al Radioului condus luni, 29 iunie 2015, de Gabriel Bebeșelea și-a răsfățat publicul cu un repertoriu inedit - ritmurile exotice și parfumul de vară au reprezentat o rețetă perfectă pentru o plăcută seară muzicală estivală în Studioul Mihail Jora.

Lucrarea de debut l-a avut în prim-plan pe Răzvan Suma, solistul Concertului pentru violoncel și orchestră de suflători semnat de Friedrich Gulda.

A urmat Uvertura cubană a lui George Gershwin, lucrare apreciată de publicul numeros din Sala Radio. Visul unei nopți de vară, partitura lui Felix Mendelssohn, inspirată de piesa de teatru a lui Shakespeare, a încheiat seara specială a Orchestrei Naționale Radio, ansamblu aplaudat minute în șir la finalul concertului.

"Ideea de program a fost reușită; lucrări mai puțin cântate."

Dorin Ioniță, directorul general al Lanto Communication, ne-a vorbit despre acest concert:

"Inedit, dar superb. În primul rând interpretarea este superbă! Iată, îl avem pe Răzvan Suma care nu mai are nevoie de prezentare, a venit cu ceva nou. Și toată orchestra… și Bebeșelea după West Side Story, iată-l că recidivează și face foarte bine ceea ce face."

În sală a fost prezentă și Irina Margareta Nistor, critic de film:

"E minunat, că vara se închide cam tot și când vrei să te și destinzi puțin sau îți vin prietenii din străinătate n-ai unde să-i duci. În al doilea rând, era un concert de foarte bună calitate… În al treilea rând, era un Gershwin pe care nu l-am auzit niciodată și asta mi s-a părut colosal. Iar Răzvan Suma mi-a fost student, așa că sunt subiectivă. Nu, e perfect oricum."


"Interpretarea de excepție și fără discuție că toți merită - și orchestra, și dirijorul - mult mai multe aplauze și felicitări. Este o adevărată sărbătoare."

"Accesibil, nou, am fost tare încântată. La înălțime!"

"A fost o surpriză Gulda. Primul concert de violoncel a fost o surpriză pentru mine. E prima oară când îl ascult. A fost splendid!"

"Un concert extrem de spumos. Foarte greu, dar extrem de frumos. Este axact pentru perioada asta. Mi-a plăcut deosebit de mult Răzvan Suma, care este unul dintre instrumentiștii de marcă ai noștri. Și alegerea repertoriului a fost foarte frumoasă."

Reportaj realizat de Lucian Haralambie