Cronici Înapoi

AUDIO. Concert de Crăciun dedicat celor mici la Sala Radio

Publicat: luni, 17 Decembrie 2018 , ora 12.04

"Eu îmi doresc două cărți."

"Eu îmi doresc niște patine pentru gheață și o carte."

"Un T-rex adevărat."

Câteva dintre dorințele copiilor pentru Moș Crăciun. A venit puțin mai devreme, în 15 decembrie, cu prilejul Concertului de Crăciun oferit de Radio România. Intrarea a fost liberă, așa că mulți copii au venit să-l întâlnească pe Moșul care aduce daruri și pe elfii lui și au asistat, atât cât au putut ei să fie de cuminți, la un concert lecție, cu piese atractive pe care Orchestra Națională Radio și dirijorul Constantin Adrian Grigore l-au oferit micilor melomani.

Celor mici dar și părinților le-a vorbit în persoană Moș Crăciun:

"Moș Crăciun își dorește liniște, dragoste, bucurie, fericire, îndeplinirea tuturor dorințelor dumneavoastră și ale lor, ale micuților. E vorba de magie aici. Mi-aș dori o nouă sanie, să schimb renii..."

Recunosc, pentru o clipă m-am simțit și eu copil, și mi-am imaginat cum moșul se strecoară pe hornul casei pentru a lăsa cadourile atât de mult așteptate. Fiind un program alcătuit mai mult din dansuri: din baletul "Lacul lebedelor" de Piotr Ilici Ceakovski, din opera "Carmen" de Georges Bizet, un dans slav de Antonin Dvorak și două polci de Johann Strauss, copiii au dansat alături de elfii Moșului și au spus, desigur, ce cadouri își doresc:

"Eu îmi doresc un calculator."

"Un iepuraș."

"Iar eu îmi doresc un LOL surprise."

Micii melomani au fost încântați:

"A fost foarte frumos."

"Cel mai mult, melodiile. Am văzut toate instrumentele cum au cântat Jingle bell."

"De Moș Crăciun mi-a plăcut."

... au explorat universul sunetelor și al instrumentelor muzicale, simțindu-se pentru o oră artiști, muzicieni, dirijori, alături de Orchestra Națională Radio și de cel căruia i-a aparținut bagheta - Constantin Adrian Grigore:

"Mă simt extraordinar alături de copii și mai ales atunci când copiii vin alături de noi, adică de mine și de orchestră. E un sentiment minunat care nu se poate descrie și tocmai de aceea am gândit că un anume program educativ pentru copii trebuie să-i aducă pe aceștia în mijlocul orchestrei. E interesant să afli cum mai gândesc copiii din ziua de astăzi. Și îmi dau seama că sunt foarte diferiți de generația noastră și e o evoluție. Dar, da, m-au surprins."

Credit foto: Alexandru Dolea

Reportaj realizat de Jeanine Costache