Interviuri Înapoi

AUDIO. Concert de colinde susținut de Corul Symbol la Ateneul Român

Publicat: marți, 5 Decembrie 2017 , ora 12.55
Mâine, 6 decembrie 2017, de la ora 19.00, sub cupola Ateneului Român vor răsuna colinde în interpretarea Corului Symbol condus de Jean Lupu. Invitații corului Symbol vor fi: Liana Stanciu și Daniela Greere în calitate de prezentatoare, violonista Alexandra Șerbănescu și sopranele Andreea Dascălu și Andreea Blidariu. Dirijorul Jean Lupu ne-a oferit mai multe detalii în următorul interviu.


Aș vrea să vă întreb, în primul rând, cum va arăta concertul din 6 decembrie. Ce surprize ați pregătit de data aceasta?

În primul rând vor fi copiii surpriză, pentru că o bună parte din cor urcă pentru prima dată pe scena Ateneului Român. După cum se știe, noi rulăm coriștii, nu pentru că vrem noi, ci pentru că e cor de copii și tineret și, prin natura situației, copiii se schimbă. A doua noutate pe care v-o prezentăm este că avem trei prime audiții absolute, piese necântate niciodată. Este vorba despre Colindița lui Mircea Neagu, de Hristos s-a născut de Constantin Arvinte și Sus la drumul mare de Gelu Stratulat. De asemenea, o altă noutate este colaborarea pentru prima dată cu o altă asociație, Asociația părinților pentru ora de religie, APOR, la care președinte este doamna Liana Stanciu - prezentator TV și care va și interveni în cadrul concertului nostru.


Alături de cele trei prime audiții absolute, ce alte lucrări regăsim în program?

Predomină lucrările românești, bineînțeles. Ne-am propus ca, din momentul în care am intrat în anul centenar, adică pe 1 decembrie, dominante să fie în concertele noastre lucrările românești. Oricum orientarea noastră era către repertoriul românesc, cu predilecție, dar acum, fiind anul centenarului, ne-am propus să promovăm cu și mai multă asiduitate repertoriul românesc. Mai mult decât atât, după ce terminăm concertele de colinde, celelalte concerte care vor avea loc începând cu ianuarie, le vom deschide cu imnul național. Tot anul centenarului.


Care sunt concertele care se anunță pentru următoarele luni?

Vom avea mai multe concerte de colinde în preajma Crăciunului și în ianuarie, pe 20, vom avea o participare extraordinară a corului Symbol la cei 650 de ani de atestare documentară ai orașului Slatina, unde corul Symbol va susține un concert și va participa la manifestațiile prilejuite de această aniversare, cântând imnul național și imnul Slatinei.


Interviu realizat de Ana Diaconu