ACUM:
14.00
Concertele lumii
Primite prin intermediul Uniunii Europene de Radio.
Urmează: 16.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 16.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Cronici Înapoi

AUDIO. Camerata Regală și Paula Seling, în concert la Ateneul Român

Bookmark and Share
Publicat: marți, 19 Februarie 2019 , ora 13.41

Cu ocazia Dragobetelor, pe scena sălii mari a Ateneului român au urcat muzicienii din Camerata regală alături de Paula Seling, sub bagheta lui Costin Grigore.

Pentru a celebra cea de-a zecea stagiune a Cameratei Regale, ansamblul a susținut duminică, 17 februarie, un concert la Ateneul român. Alături de Paula Seling - solista serii - Camerata Regală a prezentat un program alcătuit atât din șlagăre ale muzicii românești, cât și lucrări din repertoriul universal. Pe lângă lucrări precum Por una cabeza, My heart will go on sau Extazul aurului - fragmente din coloanele sonore ale unor filme precum Parfum de femeie, Titanic sau Cel bun, cel rău și cel urât - au fost prezentate și aranjamente ale unor îndrăgite lucrări românești. Sub bagheta lui Costin Grigore, lucrări precum Timpul de Marius Moga, După noapte vine zi de Aurel Giroveanu sau Ridică-te de Paula Seling, au fost prezentate publicului, alături de aranjamente ale altor lucrări cunoscute, precum Ce bine că ești de Nicu Alifantis, Până când nu te iubeam de Anton Pann sau L.O.V.E. de Bert Kaempfert.

Programul serii a pus în valoare atât abilitățile vocale ale solistei, cât și abilitățile interpretative ale orchestrei, având în vedere schimbarea stilistică în comparație cu repertoriul obișnuit. Aceste aspecte au fost încununate de faptul că publicul a fost plăcut surprins atât de alegerile repertoriale cât și de interpretarea artiștilor.


Are o voce pe care nu pot s-o comentez, nu sunt critic de muzică, dar te încununează cu totul. Deci, e magnifică. E o adevărată profesionistă. Ne-a creat o stare extraordinară. Și dirijorul și orchestra. A încununat totul. Minunat.

A fost un concert frumos. Ne-am bucurat de o voce extraordinară, pe care o auzim destul de rar, mai ales la radio.

Cred că nu se putea un alt repertoriu mai bine ales.

Foarte frumos îmbinat și cu muzică mai veche prelucrată și cu piese mai noi și stitlul ei îmi place foarte mult și vocea e foarte frumoasă și interpretarea.

Sigur, a fost foarte frumos. Ne-am bucurat foarte tare că am venit aici în seara asta, mai ales că era ziua îndrăgostiților. Ne-a făcut foarte mare plăcere să auzim și cântece de Celine Dion, la sfârșit. Era o surpriză plăcută, nu ne așteptam. Repertoriul a fost foarte bogat.

Este, deci, evident că toate variabilele serii - de la solistă și orchestră, până la dirijor și repertoriu - au rezultat într-un tot ce a fost apreciat în termeni superlativi.

Reportaj realizat de Petre Fugaciu