Cronici Înapoi

AUDIO. Camerata Regală - Concert de Crăciun la Ateneul Român

Publicat: joi, 21 Decembrie 2017 , ora 13.14

În 20 decembrie 2017 Camerata Regală a oferit publicului prezent în Sala Mare a Ateneului Român un Concert extraordinar de Crăciun, cuprinzând lucrări din creația compozitorilor Leroy Anderson, Andrei Tudor, Johannes Brahms și Sabin Pautza, lucrări special alese pentru a transmite emoția și energia sărbătorilor de iarnă. Concertul a adus în fața publicului bucureștean o colaborare inedită între Camerata Regală și îndrăgita solistă de jazz Irina Sârbu. Pe scenă s-a mai aflat Corul de Copii Radio, pregătit de maestrul Voicu Popescu.

Sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, seara s-a deschis cu un moment dedicat memoriei Regelui Mihai I al României, Camerata Regală interpretând Vals trist de Jean Sibelius. După acest prim moment dedicat Regelui Mihai I al României, am schimbat tonul și am intrat în atmosfera sărbătorilor de Crăciun, printr-o călătorie magică ce semnifică bunătate, candoare și sinceritate. Seara a fost gândită ca un concert -spectacol chiar de dirijorul Constantin Grigore:

"A fost ceva unic prin prezența Irinei Sârbu alături de Camerata Regală. Atât eu, cât și Camerata Regală vă dorim în Crăciun fericit, cu multă liniște și, să dea Dumnezeu, în 2018 să ne revedem poate mai buni, mai frumoși și să fim sănătoși!"

Fără îndoială vedeta serii a fost Irina Sârbu cea care a electrizat întreaga sală cu prezența sa carismatică și cu spectaculoase demonstrații de virtuozitate și improvizație.

"E o experiență nouă, o mare bucurie, un nou fel de a descoperi piesele pe care de obicei le cânt în cvartet sau în trio. Aceste colinde de Crăciun sunt foarte frumoase, foarte calde și cu acest aranjament de orchestră sună foarte frumos și magic. Așadar, mi-a plăcut foarte mult să cânt alături de Camerată. Sărbători fericite, multă, multă sănătate, liniște, pace sufletească și să stați cât mai mult alături de familie!"

Reportaj realizat de Jeanine Costache