Cronici Înapoi

AUDIO. Big Band-ul Radiodifuziunii daneze la RadiRo

Publicat: sâmbătă, 24 Noiembrie 2018 , ora 14.45


Big Band-ul Radiodifuziunii daneze dirijat de Miho Hazama a cântat în a treia seară de jazz din cadrul Festivalului RadiRO împreună cu percuționista și compozitoarea Marilyn Mazur, laureată a premiilor Grammy. În cariera sa muzicală, Marilyn Mazur a susținut concerte împreună cu Miles Davis, Jan Garbarek și alte nume sonore ale muzicii jazz.
Un reportaj de Francesca Rusu.

Percuționista și compozitoarea Marilyn Mazur, deținătoare a numeroase premii internaționale, împreună cu Big Band-ul Radiodifuziunii daneze condus de Miho Hazama au cântat în a treia seară de jazz a Festivalului RadiRo. În deschiderea serii, muzicienii au interpretat Suita Sparkles, recent compusă de Marilyn Mazur.

"A fost foarte plăcut! A fost o călătorie. Am ales titlul Sparkles pentru că îmi place ca muzica să fie strălucitoare și plină de energie. Publicul trebuie să-i simtă vibrația. Atunci când compun, simt cum muzica vine și nu mai dețin controlul asupra a ceea ce se întâmplă. Nu știu niciodată cum va ieși în final. Cred că muzica vine și-și trăiește propria viață, ceea ce-mi place foarte mult, face parte din joc."


"Mi-au plăcut compozițiile pentru că nu s-au căznit să aducă ofrande gustului mediu și publicului care umblă după ritm. Au încercat să pescuiască armonii din locuri neașteptate și asta mi-a plăcut foarte tare. A fost muzică orientală... combinația a fost uau! Nu am fost nicodată la un concert cu o percuție atât de complexă și de frumos făcută."

"A fost o seară minunată! Ne-am simțit acasă în această sală, în care am avut armoniile astea foarte plăcute în apropiere de sărbători. O seară relaxantă, foarte frumoasă!"

"A fost o sărbătoare! E singurul festival al orchestrelor radio. Avem posibilitatea să auzim ce se întâmplă în lume la ora actuală."

Printre spectatori s-a aflat și Paolo Profeti, compozitorul și saxofonistul Big Band-ului Radio, care va cânta astăzi, în ultimul concert de jazz din cadrul Festivalului RadiRo, împreună cu Aura Urziceanu.

"Mi-a plăcut foarte mult. A fost un concert deosebit. Este jazz contemporan. Și suita inițială a fost foarte interesantă - compozițiile și aranjamentele, dar și executarea lor."