Cronici Înapoi

AUDIO. Anul Nou în stil Stradivarius - recital Răzvan Stoica și Andreea Stoica la Sala Radio

Publicat: vineri, 13 Ianuarie 2017 , ora 11.30

Se pare că anul 2017 se anunță a fi unul cât se poate de interesant și plăcut, cel puțin la Sala Radio. După ce joia trecută am luat parte la un concert simfonic de calitate susținut de Symphactory Orchestra și Tiberiu Soare, aseară, 12 ianuarie, am avut parte de un recital de calitate susținut de violonistul Răzvan Stoica și de pianista Andreea Stoica - Anul Nou în Stil Stradivarius. Alegerea repertorială a artiștilor a fost cât se poate de interesantă, pornind de la muzică barocă și ajungând până la tangoul argentinian.

Seara s-a deschis cu Sonata 'Trilul diavolului' de Giuseppe Tartini, o lucrare de virtuozitate, care l-a plasat de la început pe Răzvan Stoica într-o zonă de comfort. Cu atenție la detalii, cu un stil ceva mai rezervat, când trebuie și mai vulcanic atunci când se cerea, seara a avut parte de un început bun. Următoarea piesă a fost celebra Istorie a Tangoului scrisă de Astor Piazzolla original pentru flaut și chitară, însă prezentată aici într-o versiune pentru vioară și pian. Sonorități intime, calde, din altă lume… Asta am auzit și se pare că publicului i-a plăcut:

"A fost frumos, ca de obicei. Mi s-a părut… acum sunt subiectivă… o interpretare mai personală, mai nouă, mai dinamică. Aștept să mai revăd. Sper tare mult să mai revăd."

"Excepțional, ca de obicei de altfel!"

"Prestația e aceeași. Cred că intervine partea subiectivă când îți place ceva mai mult sau mai puțin… depinde de ce cântă! Așa că prestația este minunată."

"Mi-a plăcut tot, foarte tare!"

"El este extraordinar!"

Rămânând în spiritul iberic, am ascultat două dansuri spaniole de Pablo de Sarasate, interpretarea, de asemenea, fiind foarte pasională și personală. Bisurile oferite de artiști au fost hit or miss, și au inclus pagini din Grigoraș Dinicu, Ciprian Porumbescu și Nicolo Paganini. Toate lucrurile au dus la conturarea unei seri plăcute și la promisiunea unui an nou muzical cât se poate de interesant.

Reportaj realizat de Radu Mihalache