Reportaje Înapoi

AUDIO. 16 septembrie - Două spectacole din seria Clasic e Fantastic, desfășurate în cadrul Festivalului Internațional George Enescu

Publicat: duminică, 17 Septembrie 2017 , ora 9.40
Două spectacole din seria Clasic e Fantastic, desfășurate în cadrul Festivalului Internațional George Enescu - "Bela Bartok și povestea prințului cioplit în lemn" și "Copilăria lui Enescu".

Renumele șoriceilor Sică și Rică, cei care au trăit pe rând alături de cei mai mari muzicieni ai tuturor timpurilor, pe când aceștia erau copii - în vioara lui Vivaldi, în orga lui Bach, în biblioteca lui Mozart, sub pianul lui Chopin, în curtea casei țărănești a familiei Enescu… - a ajuns până la urechile copilului Bartok care, vrând să îi cunoască pe cei doi, i-a invitat să îi facă o vizită…

"Toți se simt minunat împreună, dar vizita trebuie totuși să se apropie de sfârșit. Înainte de a se reîntoarce la București, Sică, Rică și Lola îl ajută pe Bela să prezinte, în fața copiilor din sala de spectacol, Povestea prințului cioplit în lemn, un balet inspirat de un basm în care se vorbește despre un prinț îndrăgostit de o prințesă și pe care un spirit rău încearcă să îl împiedice să se apropie de aleasa inimii lui. Dar, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, totul se termină cu bine. La final, compozitorul maghiar Bela Bartok și artiștii lui - Sică, Rică, Lola, Ioșka, Povestitorul, Raluca și Monica - așteaptă aplauzele entuziaste ale publicului." (Cristina Sârbu)

Concepție păpuși: Aurelia Olteanu, Scenariu: Cristina Sârbu, Regia : Monica Ciută
Scenografie și costume: Valeria Cristia și Sânziana Tarța
Interpreți: Filip Ristovski, Valeria Cristia, Irina Sârbu, Alexandra Laura Badea, Alexandru Unguru, Monica Ciută, Monica Buștean (vioară), Raluca Ouatu (pian)

Un reportaj de Mădălina Diaconu.