Actualitatea internațională Înapoi

Au fost decernate Premiile BBC Music Magazine!

Publicat: marți, 25 Aprilie 2017 , ora 16.40

Au fost decernate, pe 19 aprilie 2017, Premiile BBC Music Magazine în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Kings Place, în Londra. Iar "Înregistrarea anului" a fost desemnată, prin votul online al publicului, cea reunind simfoniile I, a II-a și a V-a de Piotr Ilici Ceaikovski, avându-l pe dirijorul rus Vasily Petrenko la conducerea Filarmonicii Regale din Liverpool.

Tot publicul a decis care sunt cele mai bune realizări și la alte 6 categorii:
-La secțiunea "Concerte instrumentale" - albumul reunind lucrări de Carl Philipp Emanuel Bach, cu violoncelistul german Nicolas Altstaedt - solist.
-Premiul pentru operă a revenit unei înregistrări cu "Don Giovanni", realizată cu participarea ansamblului "MusicAeterna" și a dirijorului Teodor Currentzis.
-Premiul pentru muzică de cameră a mers către Trioul Smetana, pentru Integrala Triourilor cu pian de Bohuslav Martinu.
-Premiul pentru muzică corală a revenit Corului Colegiului St. John's din Cambridge.
-Baritonul german Matthias Goerne a câștigat premiul BBC Music Magazine la secțiunea "Muzică vocală", pentru un album cu muzică de Luciano Berio și Gustav Mahler.

Ediția a XII-a premiilor BBC Music Magazine a inclus și o secțiune de premii desemnate de juriu. Premiul pentru debut interpretativ i-a revenit pianistei italiene în vârstă de 24 de ani Beatrice Rana - pentru un disc cu Concertul nr. 2 de Serghei Prokofiev și Concertul nr. 1 aparținând creației lui Piotr Ilici Ceaikovski. Premiul pentru premieră discografică l-a bucurat pe compozitorul britanic în vârstă de 50 de ani Julian Anderson. Iar premiul pentru DVD a recompensat o înregistrare cu "Wozzeck" de Alban Berg, realizare sub bagheta dirijorului italian Fabio Luisi.

Ștefan Costache