Agenda de concert Înapoi

Asociația Culturală Kitharalogos lansează Bursa Kitharalogos

Publicat: luni, 16 Aprilie 2018 , ora 13.54

Asociația Culturală Kitharalogos lansează Bursa Kitharalogos, al cărei scop este promovarea muzicii românești contemporane și sprijinirea tinerilor interpreți români care se pregătesc de o carieră muzicală.

Aceasta se va desfășura sub forma unui concurs online și se adresează tuturor chitariștilor români născuți după 1.01.1993: perioada de desfășurare este 15 aprilie-15 octombrie 2018. Valoarea bursei este de 2500 RON brut, donație făcută de chitaristul Pablo Marquez asociației, cu ocazia concertului desfășurat la cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional "Serile de chitară".

Programul trebuie să conțină o lucrare scrisă de un compozitor român pentru proiectul "Musica..." din cadrul Festivalului Internațional "Serile de chitară" (a se vedea lista de mai jos) și o altă lucrare la alegere, cu durata de 3-7 minute, care vor fi postate online pe pagina de youtube a asociației.

Juriul, alcătuit din personalități ale vieții muzicale românești, este format din: prof. univ. dr. Constantin Andrei (Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca), conf. univ. dr. Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu (Universitatea Națională de Muzică din București), lector univ. dr. Daniel Dragomirescu (Universitatea de Arte "George Enescu", Iași), lector univ. dr. Gabriel Mălăncioiu (Facultatea de Muzică, Universitatea de Vest, Timișoara), lector univ. dr. Gabriel Almași (Facultatea de Muzică, Universitatea de Vest, Timișoara).

În urma jurizării, înregistrările primilor 3 clasați vor fi trimise către Pablo Marquez, chitarist concertist și profesor la Musik-Akademie of Basel, cel care a donat banii pentru această bursă, care va decide câștigătorul concursului.

Pentru cei interesați (fie că se înscriu în concurs sau doresc doar, într-o primă fază, să vadă partiturile), lucrările compozitorilor români pot fi trimise prin email scriind la adresa kithara.logos@gmail.com. Lista de lucrări este următoarea:

Dan Dediu - Zaira sau Zemrude (din ciclul "Orașele invizibile")

Carmen Cârneci - Origami Orientalis

Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu - La voce della luna sau două lucrări din ciclul "Orașele invizibile" (Laudomia, Pentesilea, Perinzia)

Gabriel Almași - Suspin

Gabriel Mălăncioiu - Badriya sau Campus Stellae

Sebastian Androne - Improvisation