Agenda de concert Înapoi

Amadeus concertează online pentru întreaga lume, în timpul unui concert anulat de Coronavirus

Publicat: miercuri, 18 Martie 2020 , ora 12.35

Săptămâna aceasta trebuia să fie una plină pentru Amadeus. Aveau un concert important în București, ce urma să se desfășoare în fața unor profesioniști ai industriei muzicale din toată lumea, la Mastering the Music Business Conference and Showcase Festival. Ca aproape toate celelalte evenimente, și acesta a fost anulat. Amadeus a hotărât să transmită concertul online, din sala de repetiție, astfel încât de el să se poată bucura întreaga lume. Se întâmplă joi, 19 martie, la ora 19:00, live pe canalele de YouTube, Facebook și Instagram ale trupei.

Amadeus s-a pregătit pentru acest concert mai bine de o lună. Xenti Runceanu, compozitorul și producătorul muzical al trupei, a terminat de compus și aranjat piesele. Deși au avut un început de an încărcat cu concerte externe, Andreea, Patricia, Bianca și Laura au repetat în fiecare zi. Concertul Amadeus de la MMB ar fi trebuit să fie un pas important în evoluția artistică a cvartetului. S-ar fi auzit piese noi, în premieră, de pe următorul album al trupei.

E un album mult așteptat de către fani, care exprimă maturitatea artistică a cvartetului, dobândită prin ani de zile de turnee prin lume și cunoașterea îndeaproape a splendorii multiculturalității. Fiecare piesă are o poveste aparte, dar toate sunt unite prin intensitatea trăirii emoțiilor prin muzică, fie ca e vorba de bucurie pură sau de profundă melancolie.

În cei 19 ani de existență, Amadeus a trecut prin multe. Și lucrul cel mai important pe care membrele sale l-au învățat în tot acest timp este să nu renunțe niciodată. Un virus poate fi în stare să anuleze evenimente și să închidă locații, dar nu va putea niciodată să oprească muzica. Artistele au decis să țină concertul online, transmis direct din sala lor de repetiții, botezată "the livingroom".

Trăim vremuri când singurul mod de a depăși greutățile este să fim cu toții uniți. Și n-a fost vreodată un mod mai bun de a uni oamenii decât muzica. O dovadă este faptul că, la mai puțin de 24 de ore după ce a fost anunțat, concertul Amadeus a atras public din opt țări de pe patru continente. "Îi încurajăm pe toți artiștii să cânte în continuare, misiunea noastră este să aducem bucurie oamenilor, mai ales în aceste timpuri. #KeepPlaayin !" spune Andreea.

Concertul va fi live JOI, 19 martie, ora 19, pe:

YouTube: https://www.youtube.com/AmadeusMusicRO

Facebook: https://www.facebook.com/TrupaAmadeus/

Instagram: https://www.instagram.com/amadeus_quartet/


Amadeus este una dintre cele mai apreciate trupe din lume din genul classical crossover și liderul de incontestat al acestui gen din România. Cu peste 120 milioane de vizualizari pe canalul lor de Youtube, fani în toată lumea și sute de concerte în peste 40 de țări, Amadeus a avut misiunea, încă de la început, să atragă tinerii către muzica clasică și să încurajeze oamenii să cunoască bucuria simplă de a cânta la un instrument.

Ultimul single - Rock Me Amadeus