Se întâmplă la Radio România Înapoi

Acord de cooperare între Radio România și Radio-Televiziunea Slovacă, semnat la Bratislava

Publicat: joi, 8 Februarie 2018 , ora 16.41

Astăzi s-a semnat la Bratislava acordul de cooperare între Radio România și Radio-Televiziunea Slovacă (RTVS). Din partea Societății Române de Radiodifuziune, acordul a fost semnat de Georgică Severin, Președinte Director General, iar din partea slovacă de către Jaroslav Rezník, Director General al Radio-Televiziunii Slovace.

Acordul de cooperare semnat între RTVS și SRR prevede schimburi de jurnaliști și dezvoltarea cooperării în domeniul producției de programe și al arhivelor radio. Un articol special în cuprinsul acordului de cooperare este dedicat sprijinului emisiunii în limba slovacă, realizată și difuzată de studioul teritorial Radio Timișoara și adresată minorității slovace din România.

Primul acord bilateral între cele două instituții a fost semnat în 1997 la Timișoara, iar de atunci relațiile de cooperare între SRR și RTVS au continuat neîntrerupt, materializându-se într-o serie de proiecte deosebite ca anvergură și impact cultural.

La ceremonia de semnare a acordului bilateral, pe lângă reprezentanții Radio România și ai Radio-Televiziunii Slovace, a participat și Steluța Arhire, Ambasadorul României la Bratislava.