ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Evenimente Înapoi

A murit pianista Silvia Totan (19 martie 1958-15 martie 2015)

Bookmark and Share
Publicat: luni, 16 Martie 2015 , ora 18.53

A încetat din viață, în urma unei grele și îndelungate suferințe, pianista SILVIA TOTAN.

Născuta la Brașov la 19 martie 1958, a studiat la Conservatoarele din Iași (cu prof. Ioan Welt) și București (cu prof Gabriel Amiraș).

Vreme de decenii, Silvia Totan s-a dedicat, cu pasiune și profesionalism, activității didactice în postura de lect.univ la Universitatea Națională de Muzică din București unde, ca pianist corepetitor al claselor de canto, a format generații de studenți în spiritul profesiei de artist liric.

Între zecile de studenți care au beneficiat de sfaturile sale se află Cellia Costea, Gabriel Cățe, Gabriel Vamvulescu, Marcel Pavel.

Inmormântarea va fi miercuri, la Cimitirul Bellu.

Silvia Totan a participat la zeci de concerte din seria Muzicieni de azi, muzicieni de mâine realizată de Rodica Sava pentru Radio România Cultural. Elocvente sunt cuvintele sale, cuprinse în volumul Rodicăi Sava - "Un vis împlinit" :

"Îmi amintesc ce efervescență s-a creat laST clasa de canto când am pomenit de audiția ce are loc, în fiecare an, la Radio, în vederea selectării celor mai valoroși tineri interpreți. Toți studenții au vrut să cânte și, deși consideram că nu toți sunt la fel de bine pregătiți, am cântat cu ei… Simțindu-se stimulați de ocazia de a se afirma pe plan național, prin acest ciclu de concerte (Muzicieni de azi…)   s-au autodepășit și au reușit toți la audiție, oferindu-li-se șansa de a cânta fie în recital, fie în concert cu Orchestra Radio, în funcție de valoarea fiecăruia(……)

(…..)Acest lucru dovedește, încă o dată (dacă mai era nevoie) ce important este pentru un tânăr interpret să fie încurajat și susținut când pășește (uneori timid) pe primele trepte ale devenirii sale!"

Sorina Goia