ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Evenimentele săptămânii Înapoi

13 martie - un nou concert din Stagiunea de jazz de la Teatrul Act

Bookmark and Share
Publicat: joi, 28 Februarie 2019 , ora 14.13

Luna martie aduce la Teatrul Act un nou concert susținut în cadrul Stagiunii de Jazz, organizate de Radio România Muzical și Orchestrele și Corurile Radio. Pe 13 Martie 2019, la ora 19,00, trioul permanent al stagiunii (George Natsis - pian, Adrian Mircea Flautistu - contrabas și Vlad Popescu - baterie), îl are invitat pe trompetistul Sebastian Burneci, pentru o seară dedicată lui Roy Hargrove.

In luna noiembrie se va împlini un an de la trecerea în eternitatea a lui Roy Hargrove, unul dintre cei mai versatili trompetiști ai generației lui. Dincolo de nenumăratele premii Grammy, Hargrove amintea prin muzica lui de hard - bapul de la jumătatea secolului trecut, dar și de fusionul generator al dimensiunilor stilistice funk sau soul. In anul 2015, Roy Hargrove a venit în România pentru un concert în cadrul Bucharest Jazz Festival. A fost o seară specială pentru publicul iubitor de jazz, o seară a pledoariei pentru autenticitatea muzicii de calitate de la început de secol XXI.

În ambientul nonconformist de la Act, va fi evidențiat parcursul tulburător al lui Roy Hargrove, care, din păcate, s-a stins din viață, la doar 39 ani, pe 2 noiembrie 2018.

Înregistrarea concertului va fi difuzată de Radio România Muzical sâmbătă, 30 martie, ora 18.00.

Radio România Muzical poate fi ascultat pe frecvențele 97.6 și 104.8 FM și online la www.romania-muzical.ro. Toate concertele înregistrate la Teatrul Act vor fi disponibile pentru reascultare pe site-ul Radio România Muzical timp de 30 zile de la data difuzării la radio, pe minisite-ul emisiunii Concertele Radio România Muzical.