Arhivă articole : Reportaje

Arhiva : 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 |

AUDIO. Interviu cu Carmen Văleanu - asistent magazin Cora Constanța

Publicat: sâmbătă, 29 Februarie 2020 , ora 14.41
 

Muzică clasică la un hipermarket - grație proiectului Radio România Muzical, "Ascultă 5 minute de muzică clasică", implementat de 10 ani și în rețeaua națională a magazinelor Cora.

Proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" are partener magazinele Cora cred că de la început, adică din urmă cu 10 ani. Dumneavoastră de câți ani știți proiectul acesta?

De când funcționează la noi, n-aș putea să spun exact, sunt veche în magazin... deci, de la începuturi.


Și cum apreciați desfășurarea lui?

Mi se pare o idee excelentă și pot să vă spun reacția clienților și a salariaților. În primul rând, în magazin clienții sunt uimiți de faptul că într-un hipermarket se ascultă și astfel de muzică. Iar la finalul fragmentului difuzat, deja ei comentează din ce operă este luată bucata și discută cu însoțitorii lor asupra recunoașterii titlului piesei difuzate, ceea ce mă amuză teribil. Le-am dat de lucru!


Și angajații?

Chiar și angajații. Nu toți, dar majoritatea angajaților sunt foarte, foarte încântați și au spus că mai mult de 5 minute cred că ar merge.


Cam cât ar merge?

Cred că ar merge și până la 10 minute. De exemplu, o uvertură sau o altfel de piesă, cred că ar merge.


Până la urmă, receptarea unui act cultural autentic depinde de modul cum te adresezi publicului.

Absolut, da. Și în special atât salariații, cât și clienții rezonează cu aceste fragmente difuzate și în special cu fragmentele foarte cunoscute. Chiar e o plăcere să-i vezi că ascultă aceste fragmente.


Dumneavoastră ați descoperit vreo lucrare preferată printre acestea?

Întotdeauna am descoperit, pentru că sunt o mare ascultătoare a acestor fragmente. Strauss îmi place foarte mult, Verdi, niște coruri... am fragmentele mele și aștept să-l aud pe Trubadurul de Verdi, Corul țiganilor aș vrea să aud, Marșul triumfal din Aida...


Interviu realizat de Cristina Comandașu